Oznanila za 24. nedeljo med letom

Oznanila v PDF obliki za tiskanjeAve Crux, spes unica!
(Pozdravljen Križ,edino upanje!)
(sv. Edith Stein)

Sveta bogoslužja odslej obhajamo ob upoštevanju navodila NIJZ, varnostni razdalji, nosimo maske in pazimo na dovoljeno število vernikov v cerkvi.

VEROUČNO LETO 2021/22
V prihodnjem tednu začenjamo redni verouk. Kot je bilo sporočeno iz strani Škofovske konference je pogoj PCT predpisan za vse katehete, veroučence in udeležence verouka, razen za otroke do 12. leta starosti.
V nedeljo, 19. septembra ob 10. uri, pa bomo pri sv.maši posebej kot župnija izročili Bogu v varstvo vse veroučence, katehete, starše in prosili za božji blagoslov našega dela. Pri sveti maši bo tudi BLAGOSLOV ŠOLSKIH TORB IN ŠOLSKIH POTREBŠČIN, š čimer bomo prosili Božjega varstva posebej za vse otroke, ki bodo prinesli k blagoslovu šolske torbe.
Otroci naj k prvi uri verouka prinesejo stare učbenike, ki jih hranijo doma. V kolikor so še dobro ohranjeni, bomo katehetje poskrbeli za primerno zamenjavo. Ne pozabite tudi vrniti spričeval. Simbolični prispevek za katehete, kurjavo in nekatere stroške znaša 25 eur za otroka. O cenah delovnih pripomočkov pa se pozanimajte pri posameznih katehetih na prvi veroučni uri.

OBNOVLJEN VHODNI PORTAL
Pri sv. Katarini smo, kot ste že lahko prebrali in tudi videli, sanirali in na novo uredili portal vhodnih vrat. Račun za obnovitvena dela znaša 800 eur. Trenutno pa ste v ta namen darovali 390 eur.

OBISK NOVE ŠTIFTE IN SAVINJSKE DOLINE
Po tem, ko smo obhajali prvo obletnico smrti tukajšnje dolgoletne gospodinje, Francke Šurk, bomo v soboto, 18. septembra obiskali njen rodni kraj, se pomudili na njenem grobu, zanjo darovali sv. mašo in se ustavili še ob nekaterih znamenitostih Savinske Doline. Na poti se bomo ustavili v Gornjem gradu, v gostišču kjer se je mnogokrat ustavila pokojna Francka bomo imeli kosilo, popoldanski del potepanja pa namenili obisku sester Klaris v Nazarjah in
sprehodu skozi Mozirski gaj. Kljub temu, da je prijav že veliko je še nekaj prostih mest. Prijavite se čimprej. Cena za prevoz, kosilo in vstopnino za Mozirski gaj je: 27 €.
Odhod avtobusa izpred cerkve sv. Martina bo ob 8 uri. Vsi prijavljeni morajo izpoljnjevati pogoj PCT!

DOBRODOŠLI V “MARTINOVEM HRAMU”
Po tem, ko smo dokončno uredili naš družabni prostor v Molovi hiši, vas ta vsako nedeljo po sv. maši vabi, da se tam podružite ob kavi, klepetu in
z župnijskim občestvom. Prostor je namenjen, kar ste nekateri že izkoristili, tudi za praznovanje vaših obletnic, rojstnih dnevom, obletnic zlatih porok in podobno. Za vse informacije vam je na voljo g. Franci Pavli.
Ob godu sv. Martina pa ste že sedaj povabljeni na blagoslov omenjenih prostorov.

POVIŠANJE SV. KRIŽA – ŽEGNANJSKA NEDELJA V RETJU
Ob žegnanjskem dnevu pri sv. Križu se lepo zahvalim vsem, ki ste sodelovali pri bogoslužju in spremnih dogodkih. Lepa hvala tudi vsem, ki skrbite za cerkev sv. Križa, za urejenost prostora, okolja in radi prihajate v to lepo podružnico.

 
SLOMŠKOVA NEDELJA
Slomškova nedelja se bo letos praznovala v nedeljo, 26. septembra 2021. Osrednja slovesnost bo pri Sv. Jožefu v Celju. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.
V Sloveniji obhajamo god bl. Antona Martina Slomška 24. septembra, Slomškovo nedeljo pa na nedeljo, ki je po datumu najbližje godovnemu dnevu. S tem dogodkom tudi na zunaj in slovesneje obeležimo Slomškov god. To je priložnost za poživljanje njegovega svetniškega lika, njegovo delo ter krepitev njegovega pomena za sodobni čas. Pred beatifikacijo oz. razglasitvijo za blaženega je bil 24. september kot dan Slomškove smrti (1862) dan spodbude in molitve za beatifikacijo, odslej pa za kanonizacijo oz. razglasitev za svetnika. /vir. rkc.si.

OBNOVA FRESKE SVETEGA ALOJZIJA
V župnijski cerkvi sv. Martina, steno stranske kapele Rožnovenske Marije krasi poslikava oz. freska sv. Alojzija molečega pred oltarjem. Freska je delo Janeza Wolfa iz leta 1863. Izredno lepo umetniško delo omenjenega avtorja pa potrebuje osvežitev in obnovo, zato naznanjam ta dogodek in Vas naprošam za darove.
Posebej naj ta prošnja doseže vse tiste, ki nosite ime svetega Alojzija oz. so vaši starši za vas izbrali ime Slavko, Slavka in vas tako priporočili omenjenemu svetniku.
Za obnovo ste že darovali 50 €.

 

 

Svete maše se obhajajo po naslednjih namenih:

ponedeljek 13. september
sv. Janez Zlatousti; škof, c. učitelj
19.00 sv. Marija: MOLITEV V ČAST A.M. SLOMŠKU
+ Marija Kolar -obl.
za blagoslov in zdravje duhovnikov

torek 14. september
POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA
10.00 sv. Križ Retje: + Andreja Žohar
za zdravje

četrtek 16. september
sv. Kornelij in Ciprijan, muč.
19.00 sv. Katarina: + sorodniki Jager, Vrhar
+ Marica Košalin
+ Mihael Jurkošek + sorodnik Šikovc, Kušar

petek 17. september
8.00 sv. Martin: + Ivan Pečnik, Anton Razpotnik
+ sorodniki Kralj, Gebaver, Božič
+ Franci Drobež – obl.

sobota 18. september
NOVA ŠTIFTA: + Francka Šurk

nedelja 19. september
25. nedelja med letom
8.00 sv. Marija: + Jože Herman, + Obolnarjevi
+ Stanko – obl., Ivanka Mrak
+ Mimi Habjan – obl.
10.00 sv. Martin: živi in + farani
+ Jože, Pavla, Janez, Rezi Jerman
za zdravje in v dober namen
+ Franc Skerbinek


ponedeljek 20. september
sveti korejski mučenci
19.00 sv . Marija: + sor. Cestnik, Čop,Danica Pertinač
+ Dragica Cestnik
+Ivan Kukovič – 30. dan, + starši in stari starši

torek 21. september
sv. Matej, apostol
18.40 sv. Marija: VEČERNICE
19.00 sv. Marija: + Janez Grebenc (r.d.več.)
za zdr. po n. sk. otr. Brezm.

četrtek 23. september
pater Pij
18.30 sv. Martin:MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM
19.00 sv. Martin: za blagoslov v družini
+ Milka Koncilja + Kukmanovi

petek 24. september
Anton Martin Slomšek
8.00 sv. Martin: + Hedvika Hribšek
+ Majda – Magdalena, Janez Jesenšek

sobota 25. september
19.00 sv. Martin: + France Štrovs – obl., in + sin
za zdravje (Spende)

nedelja 26. september
Slomškova nedelja
8.00 sv. Marija: živi in + farani
živi in + Šmid, Grabnar
10.00 sv. Martin: + Charlotte, + Davor Belovari
+ Karolina, Edvard Gostej

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri daritvi. Sv. maše lahko naročite v zakristiji po bogoslužju, po telefonu ali elektronski pošti, v času uradnih ur v župnijski pisarni ali oddate kuverto z željenim datumom in mašnim namenom v poštni nabiralnik. Bog povrni za vaše namene.

Na slomškovo nedeljo, 26.9. bo ob 15.00 uri blagoslov DURNIKOVE kapele Matere Božje.

Priprava staršev in botrov na krst
V mesecu oktobru, bo priprava staršev in botrov na krst, v četrtek 14.10 ob 18.00 uri. Starši in botri naj prijavijo svojo udeležbo preko el. pošte ali po telefonu, kjer se dogovorimo tudi za datum sv. krsta.

S svetimi opravili je bila pokopana:
Janja Cestnik, Novi dom 33.

Gospod, daj ji večni mir in pokoj in večna luč naj ji sveti.
Naj počiva v miru. Amen.