Oznanila za dni od 1.10. do 14.10.

AKTUALNI POUDARKI
* V ponedeljek, 1. oktobra, ob 20. uri sklicujem sejo članov GOSPODARSKEGA SVETA, ki bo po večerni sveti maši pri sv. Martinu.
* Ob prvem petku bom obiskal naše bolnike po domovih.
* Ker je tokratni prvi ponedeljek v mesecu celodnevno češčenje, bo sveta maša v Retju zato naslednji ponedeljek, 8. oktobra.
* Sveta maša v domu Franca Salamona bo v petek, 12. oktobra, ob 10. uri.
* Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste se potrudili in pripravili prostor, dobrote in poskrbeli za dobro vzdušje v Retju ob nedelji sv. Križa.

DNEVI CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
V naših župnijah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega. 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. V ta namen bodo v cerkvah pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju Najsvetejšega. Poskrbimo, da Jezus v cerkvi ne bo sameval. Dneve češčenja bomo vsakič začeli s sveto mašo ob 10. uri in zaključili s petimi litanijami in sveto mašo ob 19. uri.
3. oktobra je prva sreda in seja dekanijskih duhovnikov. Ob priložnosti celodnevnega češčenja, bomo imeli duhovniki sejo v naši župniji in tako bo sveto mašo ob 10.uri ob navzočnosti dekanijskih duhovnikov vodil dekan in trenutni upravitelj celjske škofije, g. Rok Metličar.

NOVOSTI PRI SV. KATARINI
Veseli smo, da je pročelje cerkve sv. Katarine dobilo novo lepo podobo. Za organizacijo in skrb za svetišče se lepo zahvalim skrbnikom cerkve in sosedom. Hvaležni smo tudi g. Ervinu Matešiču in g. Francu Merzelu za njuno dobro voljo in prispevek k opravljenemu delu.

NOV PROJEKTOR
Prav gotovo ste opazili novo pridobitev v cerkvi sv. Martina, to je nov projektor. Verjamem, da bo odslej vaše sodelovanje ob petju še intenzivnejše in bolj doživeto. Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste imeli skrb z izbiro, nakupom in montažo projektorja. Ko se veselite nove pridobitve, imejte v mislih tudi ceno projektorja, ki je bila 1.091 eur.

POPOLDANSKO ROMANJE NA BREZJE
V nedeljo, 7. oktobra, ste vabljeni na popoldansko romanje na Brezje. Odhod avtobusa bo ob 13. uri izpred cerkve sv. Martina. Stroški prevoza: 10 eur.

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST V OKTOBRU
Mesec oktober nas vabi k poglobljeni molitvi rožnega venca. Skupaj bomo to molitev molili pred izpostavljenim Najsvetejšim pol ure pred večerno sveto mašo in sicer pri sveti Mariji ob ponedeljkih in torkih, pri svetem Martinu pa v STRANSKI KAPELI ROŽNOVENSKE MARIJE vsak četrtek in petek, prav tako pol ure pred večerno mašo!! Lepo vabljeni!

OBISK PRI g. FRANCU MLAKARJU
V nedeljo, 7. oktobra, bo zahvalna maša pri g. Francu Mlakarju ob njegovi 70-letnici. Vse informacije dobite pri Ladislavi in Viliju Medvešek. Odhod avtobusa bo ob 14. uri izpred cerkve pri sv. Mariji.

SVETOPISEMSKA SKUPINA
Po poletnem oddihu se zopet začenja zbirati ob svetem pismu svetopisemska skupina. Kot že utečeno, vsak 2. in 4. torek v mesecu. Naslednje srečanje bo v torek, 9. oktobra, po sveti maši. Ker so torkove maše pri sv. Mariji, bo tudi svetopisemska skupina imela srečanja V UČILNICI PRI SV. MARIJI. Veseli bomo vseh, posebej novih članov.

OBNOVA KRIŽEVE KAPELE
Pričela se je obnova oltarja v križevi kapeli. Predračun za obnovo znaša 29.280 €. Hvala vsem, ki ste že darovali za obnovo, vsem pa že vnaprej Bog povrni. Vsi, ki ne želite biti zapisani in imenovani kot darovalci, imate na voljo nabiralnik v križevi kapeli kamor lahko oddate svoj dar. Prenovljen oltar naj bi se vrnil na svoje mesto do velike noči 2019.