Oznanila za dni od 6.1. do 26.1.

Aktualno dogajanje
Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali in oblikovali praznična bogoslužja. Bog povrni za vaša voščila ob praznikih in tudi ob mojem osebnem prazniku.

BLAGOSLOV DOMOV
Vse tja do svečniškega praznika, 2. februarja, bom blagoslovljal vaše domove. Za blagoslove pri sv. Katarini se s prijavo obrnite na gospo Majdo ali se dogovorite pri g. Darkotu Kovačecu. Blagoslovni dan na sv. Katarini bo sreda, 8. januar, in četrtek, 16. januar, pri ostalih pa kot smo terminsko dogovorjeni.

URADNE URE v župnijski pisarni: pon., tor., od 10. do 12. ure.
KRST otroka prijavite vsaj mesec dni pred krstom. Krščevanje je ob sobotah in ob nedeljah ob 11. oz. 12. uri ali po dogovoru.
OBHAJILO BOLNIM IN OSTARELIM duhovnik prinaša na dom vsak prvi petek v mesecu.
ZA OBISK V BOLNIŠNICI, posebej težko bolnih ali umirajočih, se potrudim, da sem vedno na razpolago.
ZA DAN IN URO POGREBA ob smrti sorodnikov se je dobro najprej, vsaj informativno pogovoriti z duhovnikom.
MOŽNOST ZA SV. SPOVED je običajno pred mašo, vsekakor pa vedno ob četrtkih in prvih petkih.
MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM je vsak četrtek pol ure pred sv. mašo

OBISK KOLEDNIKOV
V času praznikov so vas obiskali koledniki. Hvala vsem, ki ste jih sprejeli. Ugotavljamo pa, da nekateri še vedno ne veste in ne vejo kakšen je namen koledovanja. Koledniki so otroci ali ponekod tudi starejši, ki se v času od božica pa do praznika sv. treh kraljev podajo na pot od hiše do hiše, pri nas se ustavijo tam kjer vemo, da so dobrodošli, in tako prepevajo koledniške pesmi in kot sv. trije kralji voščijo in prinašajo blagoslov domovom v katere jih sprejmejo. Koledovanje že več let poteka v okviru Misijonskega središča Slovenije. Darovi, ki jih obiskani namenijo so namenjeni misijonom in slovenskim misijonarjem po svetu in ne, kot nekateri mislijo, župniji. Namen koledovanja pa je:
duhovni namen: Pomembno je, da se zavedamo, da smo oznanjevalci evangelija. Koledniki postajajo pogumni znanilci vesele novice o Jezusovem rojstvu.
kulturni namen: Koledniška tradicija je bila na Slovenskem pred II. svetovno vojno zelo živa. Trikraljevska akcija obuja to koledniško izročilo in ga plemeniti z globljim pomenom – solidarnostjo z revnejšimi in potrebnimi pomoči.
izobraževalni namen: Spoznavanje dežel in različnih kultur. Preko darov trikraljevske akcije, ki so vsako leto namenjeni slovenskim misijonarjem, navzočih na vseh kontinentih.
vzgojni namen: Vzgoja za odprtost in solidarnost z drugimi je v veliki meri pomanjkljiva v današnjem vzgojnem in izobraževalnem programu šolstva, saj je vse večji poudarek na izobraževanju.
dobrodelni namen: Zbiranje prispevkov za projekte slovenskih misijonarjev. Prav je, da imamo odprte oči za stiske bližnjih in tudi za stiske ljudi po svetu. (vir: missio.si/tka/)

Koledniki so letos obiskali 190 družin in za misijone zbrali 2.700 eurov.

Slika župnije za leto Gospodovo 2019
KRSTI: V minulem letu je bilo v krščenih 27 otrok (leto prej 25), 11 dečkov in 16 deklic. Iz cerkvenega zakona 9, iz izvenzakonskih skupnosti 18.
Krst je prvi in najpotrebnejši zakrament, brez katerega se redno nihče ne more zveličati. Cerkev krščuje otroke, ker zaupa staršem, da jih bodo krščansko vzgajali, kar pri krstu obljubijo.
POROKE: Cerkveni zakon so sklenili 3 pari, leto prej 5.
Vsak kristjan, ki se odloči za skupno življenje, se poroči v cerkvi, ker ve, da je cerkveni zakon zakrament v katerem mu Jezus daje moč za skupno življenje. Ne zadovolji se le s civilno poroko, še manj, da bi živel v tako imenovani izvenzakonski skupnosti. Kdor tako živi nima pravice do zakramentov, pri spovedi ne more dobiti odveze in ne sme pristopiti k svetemu obhajilu. Spoved in obhajilo lahko takšen prejme le ob zadnji uri.
Prvo obhajilo so lani prejele 3 prvoobhajanke. Veselimo se, da bo letos to število spet nekoliko višje.
POGREBI: Cerkveno je bilo pokopanih 70 naših faranov, 29 moških, 41 žensk (leto prej je bilo 66 pogrebov)
Na pogrebih sodelujmo z molitvijo. Namesto cvetja lahko darujete v dober namen (pomoč domačim, za cerkvene potrebe, v druge dobre namene). Največ za rajnega naredimo, če darujemo za sv. maše in zanj molimo.

BOŽIČNO SREČANJE PEVSKIH ZBOROV DEKANIJE LAŠKO
V nedeljo, 12. januarja, ste ob 17h lepo vabljeni na srečanje pevskih zborov naše dekanije, ki bo pri sv. Martinu. Tokratno srečanje bo prav posebno, saj bo 9 pevskih zborov predstavilo različne božične pesmi. Povabite še koga!

MALI SVETOPISEMSKI MARATON 2020
Že skoraj 10 let je v župniji navada, da se z malim svetopisemskim maratonom pridružimo vseslovenskemu neprekinjenemu branju Svetega pisma. Tudi letos bo tako. Trboveljski mali svetopisemski maraton bo potekal v soboto, 25. januarja. Vsi, ki radi sodelujete, prilagodite svoje obveznosti temu terminu, da se boste branja lahko udeležili. Z branjem pričenjamo po sveti maši, ki bo ob 8. uri. Ta dan je tudi praznik spreobrnitve apostola Pavla. Tudi nas božja beseda vedno znova vabi k spreobrnjenju. Prisluhnimo ji.

VABILO na ŽUPNIJSKO ROMANJE
Ker boste v začetku novega leta že načrtovali leto, ki je pred nami, naj vam zato že zdaj omenim in vas povabim na skupno štiridnevno romanje v JUŽNO ITALIJO, kamor skupaj s turistično agencijo Aritours vabi naša župnija. Romanje v Loreto, San Giovanni Rotondo, Bari… bo od 27. do 30. maja 2020. Več informacij dobite v župnijski pisarni.