Oznanila za teden od 1.4. do 7.4.

Zahvala: Hvala vsem, ki ste pred velikonočnim praznikom očistili cerkev in okolico. Posebej hvala vsem, ki s predanim srcem sodelujte pri življenju župnije, bodisi z materialno bodisi z duhovno pomočjo.

Verouk: Z rednim veroukom bomo nadaljevali 8. aprila.

Srečanje za starše in ostale odrasle: Redno srečanje bo v ponedeljek, 8. 4. po sveti maši. Tema srečanja bo »Osvobojen človek v Kristusovem veselju«.

Obisk bolnikov: Pred nami so prvi dnevi v mesecu, zato bom na prvi petek obiskoval bolnike. Če želi kdo obisk duhovnika na domu ali v bolnici, naj mi, prosim, to sporoči.

Sveti krst: Na belo nedeljo bo, med sveto mašo ob 10.00, prejel zakrament svetega krsta Andraž Smodiš, sin Borisa in Mojce Smodiš. Molimo za vso družino, da bi vedno bolj postajala »domača Cerkev«.

Velikonočna osmina: Dnevi od velike noči do bele nedelje se imenujejo tudi velikonočna osmina. To pomeni, da je vseh osem dni intenzivno praznovanje velike noči. Posebej velikonočni ponedeljek je namenjen obiskom, kjer je na prvem mestu naše oznanjevanje vesele novice, da je Kristus vstal od mrtvih in, da bomo vstali tudi mi. Na belo nedeljo so v ospredju tisti, ki so na veliko noč prejeli zakramente uvajanja v krščanstvo: krst, birmo in evharistijo. Včasih je bila navada, da so novokrščenci prišli na nedeljo po veliki noči v cerkev z belimi oblačili, zato se je te nedelje oprijelo ime bela nedelja. Nekaj zadnjih let je ta nedelja posvečena tudi Božjemu usmiljenju. Vabljeni ste, da po družinah molite devetdnevnico Božjega usmiljenja. Prav tako ste vabljeni, da se v času osmine udeležujete svete maše.

Duhovne vaje: Med 11. in 14. 4. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Na duhovne vaje ste vabljeni vsi zakonci, ne samo tisti, ki ste aktivni člani kakšne izmed zakonskih skupin. Prijavite se do 7. 4., pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču.

Prvo sveto obhajilo: K prvemu svetemu obhajilu bo pristopilo pet veroučencev iz obeh trboveljskih župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 12. 5., ob 10.00. Molimo za prvoobhajance in njihove starše, da bi bil središče njihovih družin evharistični Kristus.

Sveto pismo: V Martinovem kotu lahko po 34 € kupite Sveto pismo. Sveto pismo je opremljeno z razlagami posameznih vrstic v opombah. Prav tako je vsaka svetopisemska knjiga opremljena z razlago. Če želimo zares zaživeti kot kristjani, moramo brati in poslušati Božjo besedo, kar uresničimo, če beremo Sveto pismo. Nerazumljivo je, da obstajajo družine, ki same sebe razglašajo za krščanske, v hiši pa nimajo Svetega pisma ali pa v najboljšem primeru iz njega brišejo le prah. Hkrati vas tudi spodbujam, da se pogumno odločite za sodelovanje v župnijski svetopisemski skupini.

Romanje župnijskih sodelavcev: Romanje bo v soboto, 8. 6. Naš osrednji cilj bo Oglej. Leta 811 je cesar Karel Veliki določil reko Dravo za mejno reko med metropolijama Oglej in Salzburg. Današnje slovensko ozemlje je tako v večini pripadlo oglejski metropoliji. Ta meja je ostala nespremenjena skoraj 1000 let, do jožefinskih reform leta 1788.

Oratorij: Naslov letošnjega oratorija je »Bog je z nami«. Za obe trboveljski župniji bo potekal v župniji sv. Martina, od 1. do 5. 7. Čeprav je do takrat še nekaj časa, že sedaj opozarjam na oratorij, da lahko starši v skladu s tem načrtujete počitnice.