Oznanila za teden od 10.10. do 16.10.

Biblična skupina vabi k druženju ob božji besedi  v ponedeljek, 10. oktobra,  po večerni sv. maši  v učilnici pri sv. Mariji.

Koncert ob obletnici Karitasa
2016-40-1Letos mineva 25 let od ustanovitve naše župnijske Karitas. Tak jubilej kar sam kliče, da se ga primerno obeleži. V ta namen bo 22. 10. ob 19.30 v Gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje dobrodelni jubilejni koncert, na katerega vas že zdaj vljudno vabimo. Nastopili bodo Slovenski oktet, Irena Tratnik Dosso in Delavska godba Trbovlje. Z nakupom vstopnice boste prispevali denarna sredstva za potrebe župnijske Karitas. Prav je, da se vsi odzovemo vabilu in napolnimo dvorano, hkrati pa s tem naredimo tudi nekaj za sočloveka!

Skupnost Barka na obisku
2016-40-2Skupnost Barka je majhna skupnost z dvema hišama, kjer živijo ljudje z motnjo v duševnem razvoju in njihovi spremljevalci. Pomemben del skupnosti so delavnice, kjer zaposlujejo tudi ljudi z motnjo v duševnem razvoju, ki sicer ne živijo v skupnosti. Skupnost Barka se nahaja v Zbiljah pri Medvodah, kjer je močno vpeta v vaško okolje. Barka je vpeta tudi v slovensko mrežo Varstvenodelovnih centrov in dejavno sodeluje z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in tudi s Socialno zbornico. Podpornike in prostovoljce ima Barka tudi v naši župniji. V nedeljo, 16. oktobra, bodo  na povabilo g. Bojana Rusa, ki je tudi Barkin prostovoljec, na obisku v naši župniji. Po maši ob 10. uri se bodo tudi predstavili.

Nedeljsko popoldne na Brezjah
V nedeljo, 16. oktobra, popoldan ste povabljeni na Brezje. Zaradi velikega zanimanja se polni že drugi avtobus. Odhod izpred cerkve sv. Martina bo ob 13. uri. Po molitveni uri in sveti maši na Brezjah bomo obisk Gorenjske zaključili ob pastirski večerji v Begunjah v znani gostilni Avsenik. Cena prevoza in večerje je: 19 eur. PRIJAVITE SE V ŽUPNIJSKI PISARNI.

V minulem tednu smo se poslovili od rajnega Miroslava Štolca (Nasipi 44). Spomnimo se ga v molitvi.

V torek, 4. oktobra, sem blagoslovil novo avtolestev Gasilskega zavoda Trbovlje.