Oznanila za teden od 10.12. do 16.12.

Sveti krst: S podelitvijo zakramenta svetega krsta danes sprejemamo v župnijsko občestvo Katarino Jerman, hči Bernarda in Urške Jerman. Molimo za novokrščenko, njeno družino in botro.

Srečanje za starše in ostale odrasle: V ponedeljek, 10. 12. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v petek, 14. 12., po sveti maši.

Branje Svetega pisma: V petek, 14. 12., bo med 18.30 in 22.00, v župnijski cerkvi potekalo branje Svetega pisma. Poleg župnijskih skupin ste vabljeni tudi ostali verniki in vsi ljudje dobre volje.

Adventno čiščenje: V soboto, 15. 12. ob 9.00, ste vsi župljani vabljeni na adventno čiščenje cerkve. Ob »Martinovem čiščenju« ste se lepo izkazali, vabim vas, da se z udeležbo izkažete tudi sedaj.

Spokorno bogoslužje: V soboto, 15. 12. ob 16.00, bo v župnijski cerkvi potekalo adventno spokorno bogoslužje s spovedovanjem. Bogoslužje bo vodil lazarist Roman Travar. Naj bo to osrednje dejanje adventnega časa.

Glasbeni koncert: V soboto, 15. 12. ob 18.45, bo v župnijski cerkvi pevsko–orgelski koncert Glasbene šole Trbovlje, z gosti iz glasbene šole Litija–Šmartno.

Božična devetdnevnica: V nedeljo, 16. 12., začenjamo z božično devetdnevnico. Pobožnost bo vsak dan, takoj po sveti maši. S srcem polnim pričakovanja se udeležimo svete maše in devetdnevnice.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, ki jih lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Med tednom pa jih lahko dobite v prostorih Karitasa. (Trg Franca Fakina 34)

Pristop k svetemu obhajilu: Ko pristopamo k svetemu obhajilu, je samo po sebi umevno, da smo za ta velik dogodek notranje pripravljeni. Ko zaužijemo Kristusovo telo, prebiva v središču našega srca Najsvetejše. Potrebno je poudariti, da se takoj po prejetem obhajilu pred nikomer in ničemer ne priklanjamo ali celo poklekamo, saj je Jezus Kristus v našem srcu. Ko prejmemo sveto obhajilo, se brez kakršnih koli kretenj po zunanji strani vrnemo na svoje mesto.