Oznanila za teden od 10.4. do 23.4.

Uradne ure v žup. pisarni
V času med 10. in 17. aprilom, zaradi  mnogih obveznosti, dogodkov, priprav na praznike in obiska bolnikov na domu, v žup. pisarni ne bo REDNIH URADNIH ur kakor ste vajeni. Za zelo nujne zadeve me lahko pokličete ali se oglasite v zakristijo po svetih mašah.

SVETA SPOVED
V velikem tednu bom vsak dan pol ure pred mašo na voljo za sveto spoved. Na veliki petek pa bo po obredih spovedoval pri sv. Martinu g. Sebastijan Valentan. Ne čakajte s spovedjo na zadnje dni.

VAJE MINISTRANTI
Ministranti, ki bodo sodelovali pri prazničnih obredih, bodo imeli ministrantske vaje v sredo, 12. aprila, ob 18.30 pri svetem Martinu.

»Emavs« –  Retje
Učencema, ki sta potovala proti Emavsu, se je po tem, ko je vstal od mrtvih, pridružil sam Jezus, zato gremo tudi kristjani v spomin na ta dogodek dan po veliki noči, na velikonočni ponedeljek v »Emavs«. V naši župniji to pot predstavlja cerkev sv. Križa v Retju, kamor ste vabljeni v ponedeljek, 17. aprila, ob 16. uri, najprej k sveti maši in potem k prijateljskemu druženju.

Romanje Petrovče
Skupina desetih romarjev se je lani na prvo soboto po veliki noči podala na peš romanje k Mariji v Petrovče. Ker je bilo romanje izredno doživeto in prijetno, smo takrat sklenili, da bomo romanje na prvo soboto po veliki noči vsako leto ponovili. Letošnje peš romanje bo 22. 4. Pohodniki se bomo zbrali ob 6.00 na parkirišču pred cerkvijo sv. Martina, potem pa se bomo z avtomobili odpeljali do cerkve sv. Katarine od koder bo pričetek pešačenja. Poti je za dobrih 5 ur. Tisti, ki menite, da poti ne bi zmogli, ste vabljeni, da poromate v Petrovče z avtobusom in se pohodnikom pridružite pri sv. maši, ki bo predvidoma ob 12.00. Odhod avtobusa bo ob 11.00. Prijave za romanje (tako z avtobusom kot peš) se zbirajo v župnišču do srede, 19. 4. Pohodniki se bodo nazaj grede pridružili romarjem na avtobusu. Vsi skupaj lepo vabljeni!

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA BAVARSKO
Vse, ki se imate namen udeležiti župnijskega romanja na Bavarsko med  1. in 3. junijem, prosim, da se čimprej prijavite v župnijski pisarni ali vsaj po telefonu sporočite udeležbo.

Maša v čast sv. Leopoldu
Že sedaj sporočam, da bo tudi letos sveto bogoslužje v čast sv. Leopoldu v soboto, 13. maja 2017, ob 13. uri v cerkvi sv. Marije. Sveto bogoslužje bo v hrvaškem jeziku.


Po zakramentu svetega krsta je bil sveti Cerkvi in našemu občestvu pridruženi Filip Jurič in Lara Lebič.
V minulem tednu je bila s svetimi opravili pokopana Kristina Kresnik.  Spomnimo se je v molitvi.