Oznanila za teden od 10.9. do 16.9.

Prihodki in odhodki: Avgusta je imela župnija 2.626,22 € prihodkov in 5.806,36 € odhodkov. Največji izdatek predstavlja preostanek plačila za razvlažitvena dela pri sv. Miklavžu, 3.409,89 €. Na podlagi predstavljenih mesečnih in letnih prihodkov in odhodkov župnije lahko vidimo, da župnija posluje z negativnimi številkami. Največje breme je vzdrževanje župnijskih stavb, katerih je zelo veliko. Finančni primanjkljaj lahko delno pokrijemo še iz naslova denacionalizacijskih sredstev. Leta 2016 se bodo ta sredstva izčrpala, kar pomeni, da bo župnija s takšnim načinom poslovanja zabredla v rdeče številke. Zato pozivam vse, ki nam ni vseeno za prihodnost župnije, da skupaj razmislimo kaj storiti z župnijskimi stavbami, ki so župniji bolj v breme kot v korist.

Srečanje za starše: Tudi letos bodo potekala redna mesečna srečanja za starše veroučencev. Kljub temu, da so srečanja še posebej namenjena staršem veroučencev, ste na srečanja vabljeni tudi ostali, ki želite izpopolniti vaše versko znanje. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 10. 9., po sveti maši.

Stična mladih: V soboto, 15. 9., bo v Stični tradicionalno vseslovensko srečanje mladih. Kdor se želi srečanja udeležiti, naj se prijavi pri Maji Žibret. Glede na število prijav bomo organizirali tudi prevoz.

Slomškova nedelja: V nedeljo, 23. 9., bomo obhajali Slomškovo nedeljo. Letos jo bomo obhajali še bolj slovesno, saj bo to vrhunec Slomškovega leta, ki ga obhajamo v naši metropoliji. Osrednja slovesnost bo v Mariboru. Ob 14.30 bo molitveno pričevalni program, ob 16.00 pa sveta maša. Iz naše župnije ne bomo posebej organizirali avtobusnega prevoza, se pa lahko dogovorimo za prevoz z avtomobili.

Župnijski gospodarski svet: V četrtek, 13. 9., po sveti maši, bo srečanje Župnijskega gospodarskega sveta.

Leto vere: Papež Benedikt XVI. je za vso vesoljno Cerkev razglasil leto vere, ki bo trajalo od 11. 10. 2012 do 24. 11. 2013. Letos mineva petdeset let od začetka 2. vatikanskega cerkvenega zbora, ki je bil predvsem posvečen Cerkvi in njeni vlogi v sodobnem svetu. Zato se bomo v tem letu še posebej soočali z vprašanjem ali smo že uresničili sklepe koncila ali pa smo pri uresničevanju šele na začetku?