Oznanila za teden od 12.10. do 18.10.

Mesec rožnega venca: Oktober je v Cerkvi posvečen molitvi rožnega venca. To ne pomeni, da ga molimo samo v oktobru, ampak da nas ves mesec opominja, da ga je hvalevredno moliti vse leto. Posamezne skrivnosti rožnega venca so kratek povzetek evangelija. Molitev rožnega venca je lahko tudi priložnost, da se družinski člani še bolj povežejo v molitvi in s tem kličejo Božji blagoslov na vso družino. Prav tako bi bilo dobro, da se župljani, brez »uradnega« zbiranja v cerkvi, organizirate sami ali pa v skupinah k molitvi rožnega venca.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni poteka med 11. in 18. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Naš termin je rezerviran za četrtek, 15. 10. med 22.00 in 0.00. Kdor se želi udeležiti maratona, naj se prijavi pri Gregorju Špajzerju. Geslo letošnjega maratona je »V ljubezni ni strahu« (1 Jn 4,18).

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v torek, 13. 10. ob 19.45.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 12. 10. ob 19.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelijskih knjig, v katerih je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Planinska skupina: Župnijska planinska skupina organizira pohod na planino Kofce nad Tržičem, ki bo v soboto, 17. 10. Dobimo se ob 7.30 pred cerkvijo sv. Martina, kjer se bomo razporedili po avtomobilih.

Misijonska nedelja: V nedeljo, 18. 10., bomo obhajali misijonsko nedeljo. V ta namen bo pod ambonom pripravljena košara, v katero lahko darujete za misijone. Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo na Brezjah ob 15.00.

Medgeneracijska skupina: Prvo srečanje v tej sezoni bo v torek, 20. 10. ob 19.45 v starem župnišču. Srečanja se bodo udeležili tudi letošnji birmanski kandidati.

Obletnica cerkve sv. Marije: V nedeljo, 25. 10. bomo obhajali prvo izmed obletnic, ki so vezane na župnijsko življenje v Trbovljah. Letos namreč mineva 15 let od izgradnje cerkve sv. Marije in hkrati tudi od ustanovitvi župnije. Ta dan bo sveta maša ob 8.00 pri sv. Martinu, ob 10.00 pa pri sv. Mariji. Pri sv. Katarini ne bo svete maše.