Oznanila za teden od 13.2. do 19.2.

Nabirka: Prejšnjo nedeljo ste darovali za obnovitvena dela kipov Petra in Janeza pri sv. Martinu 707,92 € in pri sv. Katarini 31,79 €. Skupaj 739,71 €. Osebno ste darovali 290 €. Bog povrni!

Župnijski misijon: Od petka, 24. 2., do nedelje, 4. 3., bo pri nas potekal župnijski misijon z naslovom: »Spreobrnite se in verujte evangeliju«. (Mr 1, 15) Ko se srečamo z besedo »misijon« nam verjetno najprej pride na misel tretji svet in misijonarji, ki pomagajo tamkajšnjim prebivalcem; bodisi z materialno bodisi z duhovno pomočjo. Bistvo misijona izhaja iz besede »missio«, kar pomeni poslanstvo. Vsak kristjan je poslan, da oznanja evangelij. Bolj kot tretji svet, ki danes že pošilja misijonarje v Evropo, je danes potrebna evangeljskega oznanila Evropa, še posebej Slovenija. Tako je župnijski misijon namenjen utrditvi evangeljskega oznanila za vernike, da bodo z obnovitvijo samega sebe v Kristusu, zmogli širiti evangeljsko oznanilo. To so intenzivne duhovne vaje za vso župnijo. Z nami bosta brata kapucina Pavel Košir in Matej Nastran. Vsak dan nas bosta v okviru svete maše in tudi izven nje nagovorila, na voljo bosta tudi za osebni pogovor in za sveto spoved. Prav tako bomo z misijonarji obiskovali bolnike in vse tiste, ki ne morejo v cerkev. Prosim, da se pozanimate, kdo bi želel obisk misijonarjev na domu ali v bolnici. Razpored misijonskega dogajanja bo objavljen pred začetkom misijona. V naši župniji je bil misijon nazadnje leta 1987, torej natanko pred petindvajsetimi leti. Če smo sami sebe pripravili kot rodovitno njivo, ki je pripravljena sprejeti seme Božje besed, potem se nam ni treba bati za dobre misijonske sadove.

Misijonski križ: Družina Knez ga, 15. 2., preda družini Šinkovec, ki ga, 19. 2., preda družini Šneberger-Brežnik. Ta pa ga, 24. 2., prinese na začetek misijona pred oltar v župnijsko cerkev.

Škofijsko romanje na Slomškov grob: V okviru Slomškovega leta, ki ga obhajamo v Mariborski metropoliji, bo  v soboto, 10. 3., romanje celjske škofije na Slomškov grob. Do 26. 2. se prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču, da bomo lahko poskrbeli za organizacijo prevoza.

Dan odprtih vrat za duhovne poklice:
Istočasno kot bo potekalo romanje na Slomškov grob, Center za duhovne poklice organizira dan odprtih vrat. Kdor se želi udeležiti srečanja, naj se do 26. 2. prijavi v Martinovem kotu ali v župnišču. Na srečanje ste še posebej vabljeni ministranti in veroučenci.