Oznanila za teden od 14.5. do 20.5.

Prihodki in odhodki: Aprila je imela župnija 4.136,27 € prihodkov in 1.771,59 € odhodkov.

Birmanska slovesnost: Hvala vsem, ki ste sodelovali pri pripravi birmanske slovesnosti. Hvala staršem birmancev, da smo skupaj poglabljali vero v našega Gospoda Jezusa Kristusa. Hvala animatorjem, ki ste pripravljali birmance na zakrament birme. Ob tem povabim animatorje in birmance, da skupaj oblikujemo mladinsko skupino. Hvala vsem, ki ste očistili in okrasili cerkev. Hvala pevcem, da ste povzdignili slovesnost. Hvala vsem, ki ste z molitvijo podprli birmance in vse, ki so povezani z njimi. Hvala gospodu škofu Stanislavu, da je opravil vizitacijo župnije in podelil birmancem zakrament svete birme.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo, 14. 5., po sveti maši.
Šmarnična pobožnost: Ves mesec maj v župnijski cerkvi potekajo šmarnice, ki so takoj po sveti maši. Na binkoštni praznik, 27. 5., bodo šmarnice pri Pangeršičevi kapeli, ob 17.00.

Srečanje za starše veroučencev: S starši veroučencev imamo srečanje v ponedeljek, 21. 5., po sveti maši.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija.

Zaključek verouka: Podelitev spričeval bo v nedeljo, 3. 6., po sveti maši ob 10.00.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 9. 6., bo romanje članov župnijskih skupin v Št. Andraž na Koroškem. To pomeni, da ste na romanje vabljeni vsi, ki sodelujete v katerikoli župnijski skupini. Zaradi boljše preglednosti jih tukaj navajam: župnijski pastoralni svet, župnijski gospodarski svet s ključarji, svetopisemska skupina, Molitvena zveza za duhovne poklice, prenova v duhu, Karitas, pevski zbor, ministranti in bralci. Kdor želi na romanje, naj se do 27. 5. prijavi v župnišču ali Martinovem kotu.

Obisk župnišča: Marsikoga sem že opazil, da hoče vstopiti v župnišče, ne da bi prej pritisnil na zvonec, ampak samo poizkusi, če so vrata odklenjena. Ko vidi, da so vrata zaklenjena preprosto odide, ne da bi pozvonil. Ob tem naj povem, da je župnišče zaradi varnosti zaklenjeno, tudi če sem v pisarni. Zato prosim, da naj bo redna oblika vstopa v župnišče ta, da najprej pozvonite.