Oznanila za teden od 15.10. do 21.10.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 15. 10, po sveti maši. Zberite pogum in se pridružite tudi tisti, ki vam je še nekoliko nerodno.

Leto vere: V četrtek, 11. 10, smo tudi uradno vstopili v pastoralno leto vere. Ob tem smo vsi povabljeni, da razmišljamo, kaj bi lahko storili na področju naše župnije, da bi bila naša vera bolj poglobljena. Vabim vas, da po družinah molite molitev za novo evangelizacijo, ki je natisnjena na podobicah.

Rožnovenska pobožnost: Ves mesec oktober je posvečen molitvi rožnega venca. Pri tem je bistvenega pomena vsebina te molitve, kjer premišljujemo glavne dele Jezusovega odrešenjskega delovanja. Molitev organizira Molitvena zveza za duhovne poklice. V župnijski cerkvi je molitev vsak dan pol ure pred sveto mašo, ob sredah pa ob 18.30. Ob četrtkih pa molimo rožni venec ob svetopisemskih odlomkih. Molitev rožnega venca obudite tudi po družinah.

Šola za zakon: Kot že zadnjih 10 let, bo tudi letos v naši župniji potekala Šola za zakon. Po programu, ki ga je pred približno 35 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne pogovarjali v paru. Vabljeni, da se pridružite vsi, ki se želite temeljito pripraviti na zakramenta sv. zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 27. 10. ob 18.30, v starem župnišču. Več informacij je na voljo v zloženki, katero lahko dobite pod korom.

Bralci beril: V torek, 16. 10., po sveti maši, bo v župnišču srečanje za bralce. Vabljeni ste tudi novi člani. Vsi bralci pa ste močno vabljeni, da se v torek, 23. 10., ob 19.00, udeležite tečaja za bralce beril, v Celju pri sv. Jožefu. Tečaj bo vodil prof. Jože Faganel.

Parkiranje med sveto mašo: Še vedno ni rešeno parkiranje v okolici cerkve med sveto mašo, pri čemer mislim predvsem prostor na župnijskem dvorišču. Večkrat se zgodi, da je dvorišče popolnoma zaparkirano z avtomobili, tako da duhovnik, ki v tistem času ne mašuje v župnijski cerkvi, ne more iz svoje garaže. Če se na podlagi dobrohotnih opozoril ne bo mogoče dogovoriti, potem bomo prisiljeni pred vhodom na dvorišče postaviti zapornico. Po drugi strani pa je v času nedeljske svete maše lahko opaziti popolnoma prazno parkirišče pred pošto. Tistega, ki težko hodi, lahko pripeljete pred cerkvena vrata, sami pa se odpeljete na bližnji parkirni prostor. Če je na župnijskem dvorišču prostor, lahko parkirate tudi tam, samo pazite, da bo kdorkoli imel prosto pot, da se lahko z avtom odpelje. Idealno pa bi bilo, da bi v cerkev priromali peš.

Mesto vernikov pri sveti maši: Preteklo nedeljo se je pokazalo, kdo bere Martinov list in kdo ne. V času svete maše je bil pri sv. Martinu na koru samo organist, ostali pa ste bili v cerkveni ladji, kar pomeni, da ste razumeli dobrohotno opozorilo iz Martinovega lista. Žal, pa to ne velja za cerkev sv. Katarine, kjer se poleg pevcev na koru zbirate tudi tisti, ki niste pevci in se praviloma skrivate za orglami ter za nameček z govorjenjem motite bogoslužje. Ob tem moram opozoriti, da dobi sveta maša pravi pomen ob popolnem sodelovanju in ne samo, če smo zgolj fizično navzoči, poleg tega pa motimo še ostale, ki bi radi sodelovali. Glede na to, da pri sv. Katarini ni organista, bi bilo za pevce bolj smiselno, če bi bili v cerkveni ladji in s tem pripomogli k boljšemu sodelovanju pri sveti maši.