Oznanila za teden od 16.1. do 22.1.

Nabirka: Na praznik Gospodovega razglašenja ste darovali pri sv. Martinu 240,03 € in pri sv. Katarini 0 €. Na praznik Jezusovega krsta ste darovali pri sv. Martinu 576,36 € in pri sv. Katarini 49,70 €. Skupaj 626,06 €. Bog povrni!

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 16. 1., po sveti maši, bo v župnijski dvorani srečanje za starše. Kdor se srečanja ne more udeležiti, naj me obvesti. Na naših srečanjih se je oblikovala skupina z okoli trideset udeleženci. Hvala vsem, ki žrtvujete svoj čas in se redno udeležujete srečanj. Vabim vse ostale, ki doslej niste našli časa ali zbrali poguma, da se nam pridružite. Ob tem me nekoliko skrbi dejstvo, da kljub osebnemu povabilu, od nekaterih ni niti glasu, s katerim bi opravičili svojo odsotnost. Menim, da takšna drža ni najboljši zgled za popotnico v življenje vašemu otroku.

Antonovo praznovanje: Na god sv. Antona Puščavnika, 17. 1., bo sveta maša v cerkvi sv. Marka, ob 10.00. Navada je, da nekateri ob tej priložnosti prinesete v cerkev krače.

Srečanje kolednikov: V torek, 17. 1., po večerni sveti maši, ste vabljeni koledniki in njihovi voditelji na pizzo. Dobimo se pred cerkvijo.

Ekumenska osmina: Od 18. do 25. 1. bo potekala molitvena osmina za edinost kristjanov. Povabljeni smo, da še posebej pri sveti evharistiji, ki je zakrament edinosti prosimo, da bi bili vsi kristjani eno v Jezusu Kristusu.

Birmanci: Kandidati za prejem zakramenta birme se čim prej pripravite na prvi del izpita. Ko boste pripravljeni, me o tem obvestite.

Januarski večeri: Od 13. 1. naprej potekajo ob petkih in sobotah v župnijski dvorani januarski večeri. S podrobnim razporedom in vsebino se lahko seznanite v zgibanki, ki je na voljo pod korom ali jo prevzamete s spletne strani župnije.

Kipa Petra in Janeza: Kot smo lahko videli, sta kipa nad vhodom v cerkev obnovljena do potankosti. Materiali, ki so v kipih so dragi, hkrati pa zagotavljajo dolgo obstojnost. Zato verjetno tudi najmlajši obiskovalci cerkve ne bodo dočakali ponovne obnove. Zaradi materialov, ki so vloženi v kipa, znašajo stroški obnove 4000 €. Restavrator, naš duhovni pomočnik g. Franc Pelc, je bil pripravljen vse stroške prevzeti nase, vendar mislim, da je moralna dolžnost župnije, da mu stroške, ki jih je vložil v obnovo kipov, povrne. Posebna nabirka za obnovo kipov bo v nedeljo, 5. februarja.

Misijonski križ: Družina Verk ga 18.1. preda družini Rovšek-Medved, ta pa ga 22. 1. preda družini Bajda.