Oznanila za teden od 16.3. do 22.3.

V izogib širjenju koronavirusa COVID-19 in za ohranjanje zdravja prebivalstva, so do nadaljnjega odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, zakramentalov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja, zaprti so tudi župnijski uradi.
Duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov. Svete maše in križevi poti ter druge oblike pobožnosti na prostem niso dovoljeni.
Ukrep začne veljati v petek 13. marca 2020 in velja do preklica.

VOLITVE ČLANOV ŽPS
Slovenski škofje so glede na širjenje epidemije koronavirusa določili, da se preloži izbira novih članov za nedoločen čas.

Službeno duhovništvo, ki ga duhovniki vršimo, razen v izjemnih primerih ali bolezni, z zakonikom Cerkvenega prava določa, da duhovnik vsak dan daruje sveto daritev, če ni mogoče z udeležbo ljudstva, pa zasebno. Tako v tem času odpovedi javnih bogoslužij duhovniki obhajamo zasebno sveto daritev. V tretjem postnem tednu bom tako maševal po namenih, ki ste jih darovali. Povabim pa vas, da če je le mogoče na dan, ko se po vašem namenu daruje daritev nadomestite odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila. V tem tednu se tako spominjamo in daritev darujemo po sledečih namenih:

Ponedeljek 16. marec
+ Jure Naglav – obl., in za zdravje
+ družine Polšak, Florjan Mihelič

Torek 17. marec
+ Mirko Brežnik- obl. in sorodniki
za zdravje v družini Šintler, Klančišar
+ Jurij Gotal -obl., + družine Bola

Sreda 18. marec
Po namenu (582)

Četrtek 19. marec
Sv. Jožef
+ Franci Zaverl – obl., + sorodniki
+ Rajko Bizjak
+ Jože Hrušovar

Petek 20. marec
živi in + sor. družine Kralj
+ Amalija Bevc – obl.

Sobota 21. marec
+ Jožef Herman Bogu v zahvalo

Nedelja 22. marec
4. POSTNA NEDELJA
za žive in + farane in za zdravje
+ družine Žunič
+ Jožefa Sakeljšek 30.dan
V zahvalo in priprošnjo
+ Jožef, Gabrijela Sakeljšek

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

V času posebnih ukrepov in zaprtja župnijskih uradov in pisarn, me za zelo nujne zadeve, kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte.