Oznanila za teden od 17.5. do 23.5.

– Da bo bolj jasno, organizatorji vabijo, da se prijavite tudi tisti, ki se boste udeležili Evharističnega slavja z lastnim prevozom, hvala. Na podlagi prijav bodo pripravili pakete za udeležence Evharističnega kongresa. Vabljeni, da se danes še prijavite, drugi ga ne bodo prejeli.

– Na 50 dan po Veliki noči so BINKOŠTI – človek prejme Svetega Duha. Vabljeni vsi kristjani, da se pripravite na ta dogodek. Sprejeti svetega Duha ni tako preprosto, ravno zaradi tega, ker si moram to želeti. Apostoli so se zlasti od vnebovhoda pripravljali skupaj z Marijo v molitvah, psalmih… Tako ste tudi vi pripravljate, dodajte pa zakramet sv. spovedi.

– Na praznik BINKOŠTI ste vabljeni bolniki k sveti maši ob 16.00. Pri tej sv. maši boste lahko prejeli tudi maziljenja, ki je Božja pomoč tistim, ki potrebujejo v starosti in bolezni še dodatne Milosti. Zato pravimo, da je to bolniško maziljenje in ne maziljenje za smrt. Po sv. maši vabljeni k prijetnemu druženju. Vernike naprošam za kakšne sladke dobrote za ostarele. Bog povrni.

– V soboto, zlata poroka Jeman Marije in Martina. Kot živo občestvo se z njima veselimo, se zahvaljujemo za njun zgled. Za vnaprej jima želimo polno sadov zakonskega življenja in pristne vere.  

– Naprošen k molitvi, prošnja k Bogu, ko obravnavajo družinski zakon. Na žalost ne gre za prepoznavanje tehtnih razlogov za družino ali proti, temveč zgolj za merjenje moči in uveljavljanja svojega, čeprav niti predlagatelji sami ne stojijo za tem zakonom. Bogu hvala.

– Vabljeni k zbiranju duhovnega šopka v letu Evharistije in letu duhovništva. Danes se morda zdi, kot da se nič ne dogaja na duhovni ravni, vendar se že veselimo, kajti sadove bomo kmalu lahko tudi videli. Če pa jih ne bomo, potem smo se slabo pripravili na to leto milosti. Jezus pravi: Čemur koli ste se odpovedali zaradi mene ali storili z menoj, bo povrnjeno stokratno v tem življenju, tam pa večno življenje.