Oznanila za teden od 17.9. do 23.9.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 17. 9. po sveti maši. Na prvem srečanju se nam je pridružilo nekaj novih članov, kar je lahko spodbuda tudi za ostale, ki se vam je morda nerodno pridružiti skupini. Naša skupina sedaj šteje približno dvajset članov, prepričan pa sem, da ostali, ki ne prihajate na srečanja, še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma. Upam, da se motim.

Slomškova nedelja: V nedeljo, 23. 9., bomo obhajali Slomškovo nedeljo. Letos jo bomo obhajali še bolj slovesno, saj bo to vrhunec Slomškovega leta, ki ga obhajamo v naši metropoliji. Osrednja slovesnost bo v Mariboru. Ob 14.30 bo molitveno pričevalni program, ob 16.00 pa sveta maša. Iz naše župnije ne bomo posebej organizirali avtobusnega prevoza, se pa lahko dogovorimo za prevoz z avtomobili.

Svetopisemski maraton: Potekal bo od 30. 9. od 11.00 do 1. 10. do 8.00. V tem času bomo v naši župnijski cerkvi nepretrgoma brali Sveto pismo. Kako točno bo zadeva potekala, bo objavljeno naslednjo nedeljo. Namen branja Svetega pisma je spodbuditi ljudi k večji poglobitvi v skrivnost Božje besede.

Celodnevno češčenje: V naši župniji bomo imeli 1. in 2. 10. celodnevno češčenje Najsvetejšega. Letos se bo v češčenje prelil naš svetopisemski maraton, kar nas lahko utrdi v veri, da je Božja beseda podlaga za uživanje Božjega kruha.

Leto vere: Papež Benedikt XVI. je za vso vesoljno Cerkev razglasil leto vere, ki bo trajalo od 11. 10. 2012 do 24. 11. 2013. Letos mineva petdeset let od začetka 2. vatikanskega cerkvenega zbora, ki je bil predvsem posvečen Cerkvi in njeni vlogi v sodobnem svetu. Zato se bomo v tem letu še posebej soočali z vprašanjem ali smo že uresničili sklepe koncila ali pa smo pri uresničevanju šele na začetku?

Predšolski verouk: Tudi letos organiziramo predšolski verouk za otroke staršev, ki to želijo. Dva otroka sta že prijavljena. Če se bo prijavilo vsaj še nekaj, bomo z veroukom pričeli v začetku oktobra.