Oznanila za teden od 18.3. do 24.3.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 18. 3 po sveti maši, bo srečanje svetopisemske skupine.

Teden družine: Vsako leto med 19. in 25. marcem obhajamo teden družine. Letošnji teden družine nosi naslov »Leto vere v družini«. Družine ste povabljene, da poživite oseben odnos z Gospodom.

Gospodovo oznanjenje: Letos bomo praznik Gospodovega oznanjena obhajali v soboto, 23. 3., ker datum 25. 3. pade v veliki teden. Veliki teden je »najmočnejši« čas v Cerkvenem letu, zato vsi godovi in prazniki takrat odpadejo.

Materinski dan: Materinski dan obhajamo vzporedno s praznikom Gospodovega oznanjenja. Sodelavke karitas so pripravile spominska darila za matere, katera bodo ministranti razdelili v soboto, 23. 3. po sveti maši. Sodelavkam se za njihov trud zahvaljujemo.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Razpored skupin ob petkih: 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Obisk na domu: Kdor želi pred veliko nočjo obisk duhovnika na domu, naj mi, prosim, to sporoči.

Priložnost za spoved: Pri sv. Katarini bo spovedovanje v soboto, 23. 3., ob 9.00. Prav tako lahko na ta dan, ob 10.00, v župnijski cerkvi pristopite k spovedi starši in otroci. Izven teh terminov je priložnost za spoved vsak dan, pol ure pred sveto mašo. Kdor želi spoved ali duhovni pogovor izven navedenih terminov, naj me, prosim, pokliče.

Postni ogled filma: V okviru priprave na velikonočni praznik bomo v župnijski dvorani, 22. 3. po sveti maši, predvajali film z naslovom Oktobrski otrok. Tema filma je splav in odpuščanje. Kdor le more, naj si film ogleda. Glede na to, da je tematika zelo človeška in zelo aktualna ogled filma priporočam vsem.

Cvetna nedelja: Letos bo na cvetno nedeljo blagoslov zelenja v cerkvi. Razlogi so praktični, saj se duhovnik po  blagoslovu z veliko težavo prebije skozi množico. Oljčne vejice lahko dobite v Martinovem kotu in pri Katarini Jager. Prostovoljni prispevki so namenjeni za vzdrževanje cerkva v slovenski Istri.

Nabirka za cvetje: Na cvetno nedeljo bo pod oltarjem pripravljena košara, v katero lahko prispevate denar, ki je namenjen za krašenje cerkve. To je enkratna nabirka, ki zadostuje za celo leto.

Veliki teden: S cvetno nedeljo bomo vstopili v veliki teden Gospodovega trpljenja, smrti in vstajenja. Glede na to, da je to najpomembnejši teden v Cerkvenem letu vas vabim, da se obredov velikega tedna udeležite vsi, ki nimate posebnih zadržkov.

Obhajanje velikonočne vigilije: Liturgična navodila narekujejo, da je slovesnost velikonočne vigilije potrebno obhajati v času med sončnim zahodom v soboto in sončnim vzhodom v nedeljo. V naši župniji je bila do sedaj navada, da smo velikonočno vigilijo obhajali v soboto zvečer. Glede na to, da je to osrednja slovesnost v celotnem Cerkvenem letu, je primerno, da se vigilije udeleži čim več vernikov. Slovenska navada pa je tudi, da v nedeljo zjutraj, pred jutranjo sveto mašo, obhajamo t.i. vstajenjsko procesijo. Glede na to, da je bila vstajenjska sveta maša velikonočne vigilije že zvečer, je nelogično, da se vstajenjska procesija razvije šele nekaj ur za tem. Posvetoval sem se z nekaterimi župljani, ki na predlog niso imeli nikakršnih pripomb. Prav tako ni bilo na pogovor nikogar, ki bi omenjenemu predlogu argumentirano oporekal. Zato bomo na letošnjo veliko noč obhajali velikonočno vigilijo v nedeljo, 31. 3. ob 5.00, kar je še pred sončnim vzhodom. Po končani vigiliji bo še vstajenjska procesija.

Sveto pismo: V Martinovem kotu je na voljo Sveto pismo po ceni 34 €.