Oznanila za teden od 19.5. do 25.5.

Birmanska devetdnevnica: V okviru svete maše, poteka vsak dan birmanska devetdnevnica pred birmo, ki bo v nedeljo, 25. 5. ob 10.00. Birmovalec, g. Jože Goličnik, je že izprašal birmance, tako da je lahko dobil splošen vtis o njihovem verskem znanju. Župljani obeh trboveljskih župnij smo še posebej povabljeni, da molimo za birmance, tako v času devetdnevnice, kot po birmi. Vaja za birmo bo 24. 5., po sveti maši. Če je mogoče,  naj se poleg birmancev vaje udeležijo tudi botri. Zato bo sveta maša v sredo, 21. 5, ob 19.00.

Birmanski izpiti: Vsak birmanski kandidat je pred birmo dolžan opraviti izpit. Zadnji rok za prijavo na izpit je 20. 5. Prijavite se lahko osebno ali po telefonu. Kdor bo opravil izpit, bo prejel birmanski karton, ki ga bo med birmansko slovesnostjo oddal duhovniku poleg birmovalca.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 19. 5. po sveti maši.

Šmarnična pobožnost: V mesecu maju poteka šmarnična pobožnost. Danes, ob 17.00, bodo šmarnice pri Hribškovi kapeli, naslednjo nedeljo, 25. 5., pa bodo ob isti uri pri Pangeršičevi kapeli.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 8. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov.

Sveta maša: V nedeljo, 25. 5. zaradi birme ne bo svete maše ob 8.00.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Medved, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca. Ob podelitvi spričeval bodo otroci prejeli tudi prijavnico za oratorij.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 7. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Glavni cilj romanja bodo znamenitosti Zagreba. Prijavite se lahko do 1. 6. v župnišču ali v Martinovem kotu. Stroške prevoza bo v celoti pokrila župnija.

Srečanje bolnikov: Vsakoletno srečanje bolnikov bo v nedeljo, 22. 6. ob 10.00.

Možnost za pogovor: Za vprašanja v zvezi s krščansko duhovnostjo sem vedno na voljo. Prosim, da se za pogovor predhodno najavite.