Oznanila za teden od 2.10. do 8.10.

Martinov list v PDF obliki

AKTUALNI POUDARKI
• Prvi dnevi tedna so posvečeni češčenju Najsvetejšega zakramenta. V ponedeljek je dan češčenja pri sv. Katarini, v torek pri sv. Mariji, zato te dni tudi ne bo uradnih ur v župnijski pisarni.
• V sredo bo sveta maša v bolnišnični kapeli.

ŽUPNIK SPOROČA
* Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste organizirali srečanje starejših in bolnih minulo nedeljo pri sv. Mariji, prav tako pa hvala tudi vsem, ki ste starejšim omogočili priti na to srečanje.
* V petek, 6. oktobra, bom ob prvem petku obiskoval naše bolnike na domu.

Molitvena pobuda 40 dni za življenje
40 DNI ZA ŽIVLJENJE je mednarodna ekumenska pobuda molitve in posta, ozaveščanja lokalne javnosti in miroljubnega bdenja pred abortivno kliniko z namenom izprositi milost prenehanja umetnega splava v svojem kraju. Molitev poteka tudi v Trbovljah pred bolnišnico od srede, 27. septembra, 40 dni vsak dan med 8. in 10. uro.

SVETOPISEMSKI MARATON
Prvo soboto v oktobru, 7. 10. 2017, bo v župniji sedaj že tradicionalni Trboveljski mali svetopisemski maraton. Začeli bomo s sveto mašo ob 7. uri, zaključek branja pa bo isti dan ob 21.00, ko se bomo spomnili Marije in bomo zapeli slovesne Litanije Matere Božje, kar bo tudi slovesen zaključek praznika božje besede. Vabimo vas, da se na seznamu, ki visi pod korom, vpišete za branje in da k temu povabite še svoje domače, prijatelje in znance!

POPOLDANSKO ROMANJE NA BREZJE
V nedeljo, 8. oktobra, ste vabljeni na popoldansko romanje na Brezje. Odhod avtobusa bo ob 13. uri izpred cerkve sv. Martina. Po romarskem bogoslužju na Brezjah se bomo podružili še ob obedu v gostišču Ančka v Šenčurju. Cena prevoza in večerje je 18 €. Prijave s takojšnjim plačilom zbiram v župnijski pisarni.

ŠOLA ZA ZAKON
Tudi letos bo v naši župniji delovala Šola za zakon. Po programu, ki ga je pred približno 40 leti uvedel jezuit p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon od oktobra do konca maja srečujejo dvakrat mesečno in takrat si podelijo izkušnje in poglede o temi, o kateri so se štirinajst dni ali tri tedne pogovarjali v paru. Vabljeni ste vsi, ki se želite temeljito pripraviti na podelitev zakramenta svetega zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 14. 10., ob 18.30 v starem župnišču. Več informacij je na voljo v zloženki, ki jo dobite pod korom.
O šoli za zakon lahko preberete tudi na spletu: http://najinapot.rkc.si/index.php/content/display/4/sola-za-zakon/20.

Z zakramentom sv. zakona sta bila v soboto, 30. septembra, pred oltarjem cerkve sv. Katarine v Čečah, zaznamovana
Andrej Savšek iz župnije Šmartno pri Litiji in naša faranka Jerneja SENČAR iz Čeč. Naj Božji blagoslov spremlja njune skupne poti.

NAŠI POKOJNI
V tem tednu smo se poslovili od Alojzije FRAJLE (Retje 10).
SPOMNIMO SE JE V MOLITVI!

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST V OKTOBRU
Mesec oktober nas vabi k poglobljeni molitvi rožnega venca. Skupaj bomo to molitev molili pred izpostavljenim Najsvetejšim pol ure pred večerno sveto mašo in sicer pri sveti Mariji ob ponedeljkih in torkih, pri svetem Martinu pa v STRANSKI KAPELI ROŽNOVENSKE MARIJE vsak četrtek in petek, prav tako pol ure pred večerno mašo!! Lepo povabljeni!