Oznanila za teden od 2.11. do 8.11.

Vsi sveti: Ob 15.00 bo na pokopališču molitev za rajne. Ob 18.00 bomo v cerkvi sv. Martina za rajne molili tri dele rožnega venca.

Križ na pokopališču: Blagoslov novega križa na starem pokopališču bo danes, po sveti maši, ob 10.00. Takrat bomo na starem pokopališču opravili tudi molitev za rajne.

Verni rajni v vicah: 2. 11. je dan, ki je namenjen spominu rajnih, ki so že prestopili prag smrti, vendar še niso dosegli popolnega očiščenja, da bi lahko uživali popolno srečo v nebeškem kraljestvu. Ti rajni so v vicah, zato za popolno srečo potrebujejo očiščenje. K očiščenju jim lahko pomagamo izključno tisti, ki smo še na zemlji, predvsem z daritvami svetih maš in molitvami za rajne. Rajnim za nebeško srečo ne koristi nobena sveča, ampak izključno naše molitve in žrtve. Prvih osem dni v novembru lahko rajnim namenimo popolni odpustek pod določenimi pogoji: spoved, obhajilo, nenavezanost na greh, obisk pokopališča in molitev veroizpovedi ter molitev po namenu papeža.

Prvi dnevi: Ob prvih sredah je sveta maša v bolnici, na prvi četrtek še posebej goreče molimo za duhovne poklice, na prvi petek obnavljamo posvetitev Srcu Jezusovemu, na prvo soboto pa Srcu Marijinemu. Na prvi petek obiskujem tudi bolnike, zato vas prosim, da mi sporočite, če veste za koga, ki bi želel obisk duhovnika.

Čiščenje cerkve: Vsi Trboveljčani ste v soboto, 7. 11. ob 9.00, vabljeni na čiščenje cerkve sv. Martina.

Mladinska vokalna skupina: Srečanje bo v soboto, 7. 11. ob 18.00, v pevski sobi starega župnišča.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 9. 11. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelijskih knjig, v katerih je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili svojo vero.

Martinovi dnevi: Med 13. in 15. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V ospredju praznovanja bodo tri obletnice, ki so vezane na župnijo: 750–obletnica prve omembe cerkve sv. Martina, 470–obletnica župnije in 150–obletnica obnove cerkve. V petek, 13. 11., bo po sveti maši koncert Nade Žgur s skupino Alfa in Omega. V soboto, 14. 11., bo naš gost profesor cerkvene zgodovine na Teološki fakulteti, prof. dr. Bogdan Kolar. Po sveti maši, ki bo ob 18.00, bo v župnijski dvorani predaval na temo pražupnije Braslovče, kamor so spadale Trbovlje pred 750 leti. V nedeljo, 15. 11., bomo obhajali Martinovo nedeljo. Sveto mašo, ob 10.00, bo vodil upokojeni mariborski pomožni škof, dr. Jožef Smej.

Dekanijska revija pevskih zborov: Letos bo dekanijska revija pevskih zborov v Trbovljah, v župniji sv. Martina, 21. 11. ob 16.00. Na reviji bodo sodelovali odrasli, mladinski in otroški pevski zbori.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: 27. 11. in 28. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 15. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču.

Sveto pismo: V Martinovem kotu lahko dobite sveta pisma po znižani ceni. Sveto pismo je lahko tudi lepo darilo.

Razpored svetih maš: Glede na to, da sem ostal edini duhovnik v Trbovljah, odslej ne bo več rednih svetih maš pri sv. Katarini, prav tako ne bo druge svete maše, kadar bo ta darovana v domu upokojencev ali v bolnici.

Duhovni pogovori: Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori.