Oznanila za teden od 20.11. do 26.11.

AKTUALNI POUDARKI
Po končanih dneh martinovega slavja, se zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k lepim dogodkom, posebej vsem, ki ste okrasili in očistili svetišče, poskrbeli za dobrote in postrežbo. Hvala pevcem za odpeto Martinovo mašo in tudi g. Gregorju za organizacijo petkovega večera. Bog povrni.
Se pa tudi z začudenjem in razočaranjem zaziram v Martinove dni in v vse, ki se niste udeležili zborovskega dogodka ali sobotne predstavitve knjige. Sprašujem vas: »Kje ste dragi farani?« Martinovo ni samo pokušina vina in martinovanje je in mora biti še veliko več. V ta namen se potrudimo in za vas pripravimo tridnevno praznovanje. Vsem je lahko zelo žal obeh zamujenih dogodkov, še zlasti koncerta zbora, ki je samo za nas prišel iz italijanske Gorice. Izjemen koncert in poleg vsega še brez vsake vstopnine. Pa nič z vami. Predstavitev knjige o svetnikih sodobnega časa, izjemen predavatelj, govornik na mestu, pa tako majhen odziv!!! Kljub temu, da je med tistimi, ki so prišli, vladalo izjemno navdušenje, se sprašujem, ali je še smiselno pripravljati tovrstne dogodke. Razmislite o tem vsi, ki ste »pozabili« na Martinove dni. Prosim za vas našega farnega patrona, da vam kljub temu izprosi božjih milosti pri Bogu!!
                                                                                     Župnik

Seja ŽPS
V petek, 1. decembra, po večerni maši sklicujem sejo medžupnijskega pastoralnega sveta.

BIBLIČNA SKUPINA se zopet zbere 28. novembra ob 18.45.

Koledarji, pratike….
Sporočam vam, da lahko v Martinovem kotu dobite pratiko, marijanski koledar, listni koledar in še mnoge druge lepe knjižice za branje in darila. Prav tako se je prodaja pričela tudi pri sv. Mariji, kjer vam bodo gospe vse to ponudile pred in po svetih mašah.

Srečanje otrok Brezmadežne
V torek bo pri sv. Mariji potekalo letno srečanje otrok Brezmadežne katere molitvena skupina se vsak teden zbira v župniji sv. Marije. Večerno mašo bo v torek vodil narodni buditelj in duhovni vodja otrok Brezmadežne g. dekan videmske dekanije, Franc Rataj. Pridružite se večerni molitvi in daritvi. Tudi novi člani ste v skupini zelo in prisrčno dobrodošli.

God svete Katarine
Ker letošnja katarinska nedelja pade na praznik Kristusa Kralja, in ta dan liturgično ne dovoljuje drugih slovesnosti kakor v čast Kristusu Kralju, bomo katarinsko slavje obhajali prav na god sv. Katarine, in sicer v soboto, 25. novembra, s sveto mašo ob 10. uri pri sv. Katarini. Lepo vabljeni da počastimo sveto ženo.

Cecilijina nedelja
Na nedeljo Kristusa kralja bo tudi Cecilijina nedelja, ki je posebej posvečena kot nedelja hvaležnosti našim cerkvenim pevcem. Ob tej priložnosti bo praznična slovesna sveta maša ob 10. uri pri sv. Martinu, pri kateri bosta sodelovala oba odrasla zbora naše župnije. Praznično skupno kosilo za vse resne člane zbora, pa bo tudi lepa priložnost za skupno druženje in povezovanje in kot zahvala celotne župnije za lepšanje bogoslužij z zborovskim petjem.

Miklavževanje
Na predvečer godu sv. Miklavža bo ta dobri mož zopet obiskal naše otroke. Miklavževanje bo v cerkvi pri sveti Mariji v torek, 5. 12., po večerni sveti maši. Vse, ki bi se radi srečali s svetim dobrotnikom, prijavite do 30. novembra v Martinovem kotu ali meni osebno v župnijski pisarni. Cena Miklavževanja za posameznega otroka je 8 EUR in se plača ob prijavi!

NAŠI POKOJNI
S svetimi opravili so bili pokopani: + Frančiška Repovž (Vreskovo 86), + Peter Hočevar (Sallaumines 4a), + Olga Šimenc ( Savinjska c.4a), + Damjan Sirk (Trg F. Fakina 2a), + Petar Zagorišek (Trg svobode 32).

JASLICE V ŽUPNIJKI CERKVI
Na pot prazničnemu decembru spadajo tudi jaslice o katerih je potrebno razmisliti. Veliko vas je, ki imate smisel in bi se gotovo radi preizkusili tudi kot jasličarji, zato vas spodbudim, da se mi oglasite in tako pripravimo skupino, ki bo letos poleg mladincev iz mladinske skupine poskrbela za božični »odprti evangelij«. Opogumite se in mi čimprej sporočite.