Oznanila za teden od 21.3. do 27.3.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 281,51 € in pri sv. Katarini 52,12 €. Skupaj 455,12 €. Bog povrni!

– Nabirka današnje nedelje je kvatrna, zato je namenjena za mariborsko bogoslovje.

– Prejšnjo nedeljo je bila jutranja sveta maša prvič ob 8.00. Pri tej sveti maši je bilo opazno več ljudi, kot pa takrat, ko je bila še ob 7.00. Se je pa pokazal tudi negativni vidik. Ob 9.00 je namreč sveta maša pri sv. Katarini. Duhovnik, ki ima sveto mašo pri sv. Katarini, se mora odpeljati z avtom iz župnijske garaže v času, ko še poteka sveta maša v župnijski cerkvi. To nedeljo sta bili obe garaži zaparkirani, zato vas vljudno naprošam, da ne parkirate svojih avtov v bližini garaže. Ob tem pa lahko morda razmislimo, če bi šli kdaj tudi peš k nedeljski maši in s tem poskrbeli tudi za telesno kondicijo?

– Danes popoldne bo v Celju srečanje voditeljev animatorjev oratorija. V naši župniji bo potekal oratorij med 27. 6. in 1. 7. V zadnjih letih se je oratorij »prijel« po vsej Sloveniji in tudi v naši župniji. Animatorje vodi Simona Jan. Starši, vzpodbudite otroke in rezervirajte čas za oratorij. O poteku boste sproti obveščeni.

– V postnem času je križev pot ob nedeljah in petkih pol ure pred sveto mašo. Ta petek izjemoma ne bo križevega pota zaradi praznika Gospodovega oznanjenja. Bo pa zato križev pot v četrtek med molitveno uro. Tokrat ga pripravljajo veroučenci. Zato so vsi veroučenci še posebej vabljeni v cerkev v četrtek ob 17.00. Tisti, ki sodelujete pri posameznih postajah, pridite v zakristijo ob 16.45.

– Med 19. in 25. 3. obhajamo teden družine. Teden bomo zaključili v petek s praznikom Gospodovega oznanjenja. K večerni sveti maši ste še posebej povabljene družine. Ob koncu svete maše bodo ministranti razdelili staršem (in drugim) izdelke, ki so jih veroučenci in sodelavke karitas izdelali med veroučnimi delavnicami.

– V soboto 2. 4 ob 15.00, bo v OŠ A. M. Slomška na Vrhniki vseslovensko srečanje z naslovom Žarki upanja, ki ga pripravlja gibanje fokolarov. Iz Zagorja bo ob 13.30 odpeljal avtobus. Prijavite se v zagorskem župnišču na tel. 03/566-47-12.

– V soboto, 9. 4. med 9.00 in 13.30, bo v župniji sv. Marija potekal dekanijski pastoralni dan. Za našo dekanijo bo to srečanje župnijskih pastoralnih svetov in župnijskih karitas. Prosim vas, da si člani ŽPS in karitas rezervirate ta termin. Gost dneva bo generalni tajnik slovenske karitas, Imre Jerebic.