Oznanila za teden od 21.5. do 27.5.

Obletnica ustanovitve škofije: 19. 5. je minilo šest let od ustanovitve Celjske škofije. V ta namen bo danes v stolnici sv. Danijela v Celju slovesnost. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, kateri bo predsedoval mariborski nadškof in metropolit, dr. Marjan Turnšek.

Šmarnična pobožnost: Ves mesec maj v župnijski cerkvi potekajo šmarnice, ki so takoj po sveti maši. Na binkoštni praznik, 27. 5., bodo šmarnice pri Pangeršičevi kapeli, ob 17.00. Šmarnično pobožnost bomo sklenili v četrtek, 31. 5., s petimi litanijami Matere Božje.

Srečanje za starše veroučencev: S starši veroučencev bomo imeli srečanje v ponedeljek, 21. 5., po sveti maši.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija.

Zaključek verouka: Ker se bliža konec veroučnega leta, je potrebno izpolniti vse pogoje za napredovanje v naslednji letnik. Zadnje ure verouka bodo tako namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov. Kdor še ni oddal spričevala, naj ga prinese k verouku. Podelitev spričeval bo v nedeljo, 3. 6., po sveti maši ob 10.00.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 9. 6., bo romanje članov župnijskih skupin v Št. Andraž na Koroškem. To pomeni, da ste na romanje vabljeni vsi, ki sodelujete v katerikoli župnijski skupini. Zaradi boljše preglednosti jih tukaj navajam: župnijski pastoralni svet, župnijski gospodarski svet s ključarji, svetopisemska skupina, Molitvena zveza za duhovne poklice, prenova v duhu, Karitas, pevski zbor, ministranti in bralci. Kdor želi na romanje, naj se do 27. 5. prijavi v župnišču ali Martinovem kotu. Do zdaj se vas je prijavilo dvanajst. Odgovornost za romanje je prevzel Miha Hild.

Obisk župnišča: Marsikoga sem že opazil, da hoče vstopiti v župnišče, ne da bi prej pritisnil na zvonec, ampak samo poizkusi, če so vrata odklenjena. Ko vidi, da so vrata zaklenjena preprosto odide, ne da bi pozvonil. Ob tem naj povem, da je župnišče zaradi varnosti zaklenjeno, tudi če sem v pisarni. Zato prosim, da naj bo redna oblika vstopa v župnišče ta, da najprej pozvonite.