Oznanila za teden od 22.10. do 28.10.

Dar za misijone: Danes je misijonska nedelja. Pod daritvenim oltarjem je pripravljena košara, v katero lahko prispevate svoj dar za potrebe naših misijonarjev v zunanjih misijonih.

Prižiganje sveč ob prazniku vseh svetih: Bliža se praznik vseh svetih, ob katerem še posebej veliko denarja zapravimo za sveče. Ob tem pa pozabljamo, da pokojnika ne odreši vic število prižganih sveč, ampak samo iskrena molitev in daritev svete maše. Poleg tega pa s svečami onesnažujemo okolje, kar je grešno dejanje. V ta namen je Slovenska karitas pripravila ekološke sveče. Te sveče so manjše zlo kot klasične sveče, kar pomeni, da če se že ne morete odpovedati svečam, vsaj kupite ekološke sveče, katere boste lahko dobili pred cerkvijo. Izkupiček od prodanih sveč bo namenen za našo župnijsko karitas.

Rožnovenska pobožnost: V župnijski cerkvi je molitev vsak dan pol ure pred sveto mašo, ob sredah pa ob 18.30. Ob četrtkih pa v okviru molitvene ure molimo rožni venec ob svetopisemskih odlomkih. Molitev rožnega venca obudite tudi po družinah.

Šola za zakon: Kot že zadnjih 10 let, bo tudi letos v naši župniji potekala Šola za zakon. Po programu, ki ga je pred približno 35 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne pogovarjali v paru. Vabljeni, da se pridružite vsi, ki se želite temeljito pripraviti na zakramenta sv. zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 27. 10. ob 18.30, v starem župnišču. Več informacij je na voljo v zloženki, katero lahko dobite pod korom.

Bralci beril: Bralci in tisti, ki vas to zanima, ste vabljeni, da se v torek, 23. 10., ob 19.00, udeležite tečaja za bralce beril, v Celju pri sv. Jožefu. Tečaj bo vodil prof. Jože Faganel.

Možnost za spoved: V soboto, 27. 10. ob 11.00, bo v župnijski cerkvi možnost za spoved za veroučence in njihove starše. Možnost za spoved je tudi vsak dan pol ure pred sveto mašo ali po dogovoru. Skratka, če kdo želi prejeti ta zakrament, ga bo zagotovo prejel.

Molitev za rajne v Mariji Reki: V nedeljo, 28. 10. ob 16.15, ste vabljeni k spominskemu križu, ki stoji v Mariji Reki ob regionalni cesti Trbovlje–Prebold, kjer bo spominska slovesnost in molitev za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja.