Oznanila za teden od 22.4. do 28.4.

Teden molitve za duhovne poklice: Danes zaključujemo teden molitve za duhovne poklice pod geslom »Poklici, znamenje upanja«. Ob zaključku tedna bo ob 15.00, v Marijini cerkvi v Celju, molitvena ura in sveta maša za duhovne poklice.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 22. 4., po sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima skrivnost Božje besede.

Sveti Marko: V četrtek, 25. 4., na praznik sv. Marka, bo ob 10.00 sveta maša v podružnični cerkvi sv. Marka.

Blagoslov traktorjev: V četrtek, 2. 5. ob 9.00, bo sveta maša pri sv. Katarini. Po maši bo blagoslov traktorjev. Naša navzočnost pri blagoslovu naj bo namenjena temu, da bi prosili Boga, da bi bilo delo s traktorji Bogu v čast in slavo, ljudem pa v pomoč pri delu za vsakdanji kruh.

Prvo sveto obhajilo: K prvemu svetemu obhajilu bo pristopilo pet veroučencev iz obeh trboveljskih župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 12. 5., ob 10.00. Pred tem bodo prvoobhajanci prvič pristopili k zakramentu sprave, kar bodo storili v soboto, 4. 5. ob 10.00. Starše in stare starše naprošam, da pomagajo prvoobhajancem pri pripravi na prvo sveto spoved. Dan pred prvim svetim obhajilom, v soboto, 11. 5. ob 10.00, bo čiščenje cerkve, kamor ste še posebej povabljeni starši prvoobhajancev. Poseben sestanek za starše prvoobhajancev pa bo v ponedeljek, 6. 5., po sveti maši.

Stranske kapele: Nekateri imate navado, da ste med sveto mašo nameščeni v križevi kapeli. Če ni kakšnega posebnega praznika je v cerkveni ladji vedno dovolj prostora za vse ljudi. Če pa komu k zbranosti bolj pripomore lokacija v stranski kapeli je lahko nameščen tudi tam. Prosim pa, da ne stojite na območju, kjer stoji oltar. Nekateri ste se že kar navadili, da stojite tam in se na oltar celo naslanjate. Na ta način se uničujejo stvari, ki imajo ne samo materialno ampak tudi kulturno–zgodovinsko vrednost.

Mašni nameni: Spet prihaja čas »suhih krav«, vsaj kar se tiče mašnih namenov. Zato prosim, da poskrbite in obudite čut za darovanje v določen namen, kateri naj bo pri sveti maši še posebej izpostavljen. Pri tem naj spomnim, da mašni nameni niso namenjeni samo za pokojne, ampak tudi za žive, prav tako pa lahko darujemo svete maše za določen namen, ki je trenutno aktualen v našem ali v življenju kakšnega drugega človeka.