Oznanila za teden od 23.4. do 29.4.

Teden molitve za duhovne poklice: Od 22. – 29. 4. poteka teden molitve za duhovne poklice pod geslom »Poklici so dar Božje ljubezni«. V tem tednu smo zato še posebej vabljeni, da po družinah poživimo molitev za duhovne poklice, če pa je mogoče, se udeležimo tudi svete maše.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedelljek, 23. 4., po sveti maši.

Molitvena skupina: srečanje bo v torek, 24. 4. ob 18.00, v župnišču.

Župnijski pastoralni svet: Sestanek bo v torek, 24. 4., po sveti maši.
Duhovne vaje za zakonce: Od 26. do 29. 4. bom skupaj z zakonci na duhovnih vajah v Kančevcih. V tem času se za pastoralne zadeve obrnite na g. Franca Pelca.

Spletna stran: V teku je posodabljanje župnijske spletne strani, kjer se je v imenu župnije angažiral član ŽPS in GS, Boris Smodiš. Boris je že prosil vse odgovorne za posamezne župnijske skupine, da pošljejo kratko predstavitev. Tisti, ki je še niste oddali, to storite čim prej.

Sveti Marko: V sredo, 25. 4., na praznik sv. Marka, bo sveta maša v podružnični cerkvi sv. Marka, ob 10.00.

Blagoslov traktorjev: V sredo, 2. 5. ob 9.00, bo sveta maša pri sv. Katarini. Po maši bo blagoslov traktorjev. Naša navzočnost pri blagoslovu naj bo namenjena temu, da bi prosili Boga, da bi delo s traktorji bilo Bogu v čast in slavo, ljudem pa v pomoč pri delu za vsakdanji kruh. Kakor vsak blagoslov ima tudi blagoslov traktorjev smisel le v primeru, da vero dejavno živimo po Božji besedi in, da živimo iz svetih zakramentov, katerih vrhunec je zakrament svete evharistije. V primeru, da je versko življenje omejeno le na prisotnost pri blagoslovih, obstaja nevarnost, da bomo blagoslove pojmovali kot nekaj magičnega kar lahko vodi v poganiziranje krščanstva.

Priprava na birmo: Od 23. 4. lahko birmanci opravite drugi del izpita. Kdor ga bo opravil, bo dobil izpolnjen birmanski karton,  katerega bo ob birmovanju izročil škofovemu pomočniku. Intenzivna priprava na birmo se bo začela 4. 5. z devetdnevnico v okviru svete maše. Priprava na birmo naj ne bo podobno napihovanju balona, ki ga z celimi pljuči napihujemo, na koncu pa se razpoči v delce, ki jih ni več moč razpoznati, kaj šele sestaviti nazaj. Enako naj ne bodo dnevi pred birmo polni zunanjih priprav in praznih obljub, ki se bodo po 13. maju razblinile. Birmanske devetdnevnice se udeležite starši, birmanci in botri. Prav tako ste vabljeni vsi ostali verniki, da boste s svojo navzočnostjo sooblikovali našo župnijsko skupnost. Priprava na birmo ima smisel le v primeru, če bo ta birmance, starše in botre, še bolj povezala s Kristusom in župnijsko skupnostjo. V nasprotnem primeru je vsak korak proti cerkvi in vsak čas izgubljen, ker bomo hlinili nekaj, kar ne nameravamo živeti.

Šmarnična pobožnost: Ves mesec maj bodo v župnijski cerkvi potekale šmarnice, ki bodo takoj po sveti maši. Šmarnice so namenjene vsem vernikom in ne le otrokom. Otroci ste eno uro pred sveto mašo vabljeni na igrišče, kjer boste lahko igrali nogomet ali se igrali kaj drugega. Glede na to, da bomo v okviru šmarnic prebirali zgodbe, ki se ne nanašajo neposredno na prebrano božjo besedo, bomo šmarnično pobožnost začeli po zaključnem blagoslovu. To pomeni, da se udeležimo svete maše in ostanemo v cerkvi do konca šmarnic. Tam, kjer imate kapele, imate lahko šmarnice ob nedeljah popoldne, ob 17.00. Prosim tiste, ki to želite, da mi to čim prej sporočite.