Oznanila za teden od 24.12. do 30.12.

Nabirka: Nabirka 4. adventne nedelje je kvatrna, zato je namenjena za ljubljansko bogoslovje, kjer od letošnjega oktobra prebivajo škofijski bogoslovci iz vse Slovenije.

Zahvala: Hvala peščici župljanom, ki ste sodelovali pri čiščenju cerkve in mladinski skupini za postavljanje jaslic.

Obisk božičnega bogoslužja: Vsak je povabljen, da se udeleži božične svete maše ob polnoči in vsaj še enkrat tekom dneva. Tudi Božja beseda na božični praznik je pri vsaki sveti maši drugačna (polnočna, jutranja, dnevna), kar pomeni, da bo tudi nagovor pri vsaki sveti maši drugačen.

Betlehemska luč: Od polnočne svete maše dalje bodo sveče na voljo v Martinovem kotu. Na razpolago bosta dve vrsti sveč: navadne (2 €) in ekološke (2,5 €). Betlehemsko luč boste lahko prižgali pod daritvenim oltarjem. Pri sv. Katarini boste lahko od istega časa dalje dobili sveče pri Katarini Jager in jih prav tako prižgali pred daritvenim oltarjem.

Blagoslov domov: Po božiču bom obiskoval in blagoslavljal domove. Tisti, ki ste prejeli blagoslov že lansko leto, ste tudi letos zapisani na seznamu za blagoslov. Kdor pa želi na novo prejeti božični blagoslov, naj mi prosim, to sporoči. Obisk duhovnika in blagoslov domov je tudi priložnost, da se župljani z župnikom srečate in prijateljsko pogovorite. Če se srečamo samo v cerkvi in v župnišču, lahko to včasih izpade preveč uradno.

Blagoslov konj: Na praznik prvega mučenca, svetega Štefana, bo pred cerkvijo sv. Katarine, po sveti maši, blagoslov konj. Blagoslov bo na podlagi dogovora med župnijo Trbovlje-sv. Martin, Prosvetnim društvom Čeče in Konjeniškim društvom Trbovlje.

Koledniki: Od 27. 12. naprej, bodo po župniji, v okviru Trikraljevske akcije, hodili koledniki in na vaših domovih zbirali denar za misijonske dežele. Kdor želi sprejeti kolednike naj se takoj prijavi v Martinovem kotu ali se za njihov obisk dogovori z zakoncema Rovšek, Bojanom Rusom ali Mihaelom Hildom.

Adventni koledar: Otroci naj adventne darove prinesejo v cerkev k jaslicam, na dan Gospodovega razglašenja, k sveti maši, ob 10.00.
Verouk: Z rednim veroukom pričnemo v ponedeljek, 7. 1. 2013.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 13. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok.