Oznanila za teden od 24.9. do 30.9.

Sveti krst: Danes je prejela zakrament krsta Ela Klemen, rojena 6. 1. 2012, v Trbovljah, hči Mateja in Melite Klemen, r. Popotnik. V nedeljo 19. 8. pa je prejela zakrament krsta Lucija Smodiš, rojena 14. 6. 2012 v Trbovljah, hči Marka in Mateje Smodiš, r. Sotošek. Povabljeni smo k molitvi za obe krščenki in njuni družini.

Slomškova nedelja: Danes obhajamo Slomškovo nedeljo. Osrednja slovesnost bo v Mariboru. Ob 14.30 bo molitveno pričevalni program, ob 16.00 pa sveta maša. Iz naše župnije ne bomo posebej organizirali avtobusnega prevoza, zato se organizirajmo z avtomobili.

Molitvena skupina: Srečanje molitvene zveze za duhovne poklice bo v torek, 25. 9., po sveti maši.

Svetopisemski maraton: Letos se bomo tudi v Trbovljah pridružili kristjanom po vsej Sloveniji, ko bomo sodelovali pri svetopisemskem maratonu z geslom »Ne boj se, samo veruj«. (Mr 5, 36) V Ljubljani, pri sv. Jožefu, kjer berejo Sveto pismo ves teden neprekinjeno noč in dan, poteka svetopisemski maraton že peto leto zapored . Iz tega je zrasla ideja, da bi po vsej Sloveniji potekali t. i. mini maratoni. V naši župniji smo se na pobudo odzvali in z veseljem sprejeli organizacijo maratona. Potekal bo od 30. 9. od 11.00 do 1. 10. do 8.00. V tem času bomo v naši župnijski cerkvi nepretrgoma brali Sveto pismo. V maraton bomo vstopili s Sveto mašo, ob 10.00, ko bomo na vidno mesto postavili knjigo svetega pisma. Seznam za branje, ki je razdeljen na vsake pol ure, je nalepljen na steklena vrata v cerkvi. Med 11.00 in 0.00 nosijo glavno odgovornost za branje župnijske skupine. Med 14.00 in 16.00 bodo za branje poskrbeli iz župnije sv. Marija. Tisti, ki niste v nobeni župnijski skupini in tisti, ki bi želeli brati večkrat, napišete v nočnih urah, med 0.00 in 6.00. Če kdo pride na maraton, kljub temu da ni napisan na seznamu, je prav tako povabljen, da sodeluje pri branju. V ta namen naj posamezna skupina, določi odgovornega, ki bo skrbel, da bo branje potekalo nemoteno potekalo. Vsak, ki pride na vrsto, naj prebere eno poglavje. Ko poglavje prebere se zopet postavi v vrsto za branje, dokler skupina ne zaključi polurnega ciklusa. Posamezna skupina naj ima vsaj štiri člane, kolikor jih je potrebno za polurno branje Svetega pisma. Branje bomo zaključili ob 7.00, ko bomo vstopili v celodnevno češčenje Najsvetejšega. Vabljeni ste vsi, ne samo redni obiskovalci cerkve, ampak tudi malo manj verni, drugih veroizpovedi in tudi neverni.

Celodnevno češčenje: Svetopisemski maraton se bo prelil v celodnevno češčenje Najsvetejšega. Češčenje bo 1. in 2. 10. Prvi dan bo češčenje med 8.00 in 19.00, ko bo sveta maša, drugi dan pa bo češčenje pri sv. Katarini med 9.00 in 17.00. Tudi pri sv. Katarini bomo češčenje zaključili s sveto mašo, ki bo ob 17.00. Tudi za celodnevno češčenje bo na voljo razpored po posameznih urah, na katerega se boste lahko vpisali. Prosim, da se vpišete tam, kjer je še prosto. Velja pravilo, da v času češčenja cerkev ne bi bila nikoli prazna.

Zakrament sprave: Priložnost za spoved je praviloma pol ure pred sveto mašo. Če želi kdo prejeti ta zakrament izven tega časa ali tudi izven spovednice, naj me pokliče po telefonu. Otroci in starši imate še posebno priložnost za spoved vsako zadnjo soboto v mesecu, med 11.00 in 12.00. Ta mesec bo to v soboto, 29. 9. Glede na to, da je po 2. vatikanskem cerkvenem zboru krščanska družina opredeljena kot »domača Cerkev«, ste starši v prvi vrsti dolžni otroka, na podlagi lastnega zgleda, spodbujati k rednemu prejemu zakramenta sprave. Ob tem samo spomnim, da zunajzakonski partnerji ne morejo prejeti zakramentalne odveze niti ne morejo prejemati svetega obhajila.