Oznanila za teden od 25.1. do 31.1.

Januarski večeri: Za nami je drugi vikend »Januarskih večerov« z naslovom »Obličje usmiljenja«. Preostali dve predavanji bosta še 29. in 30. januarja. Podroben razpored in opis predavanj je na voljo v zgibanki. V času januarskih večerov je sveta maša ob sobotah ob 18.00.

Ekumenska osmina: Jutri, 25. 1., bomo zaključili letošnjo ekumensko molitveno osmino za edinost kristjanov. Naslov letošnje ekumenske osmine je: »Poklicani smo, da oznanjamo slavna Božja dela« (1 Pt 2, 9). Božja dela pa lahko oznanjamo samo, če sprejemamo vsakega človeka kot Božjo podobo in mu iskreno želimo dobro.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v torek, 26. 1., ob 18.45.

Nedelja Svetega pisma: Naslednjo nedeljo bomo obhajali 27. nedeljo Svetega pisma, ki jo vsako leto obhajamo zadnjo nedeljo v mesecu januarju. Ob tem lahko razmislimo, kakšno mesto zavzema Sveto pismo v našem življenju? Branje in premišljevanje Svetega pisma je temelj krščanskega življenja. Kdor bere Božjo besedo lahko pričakuje, da bo slišal Božji glas. Kdor pa ima Sveto pismo samo zato, da z njega briše prah, ne more reči, da je kristjan. Sloviti prevajalec Svetega pisma sv. Hieronim je zapisal: »Kdor ne pozna Svetega pisma, ne pozna Kristusa.«

Pogovori: Vse, ki si prizadevate, da bi bil Gospod središče vašega življenja, vabim na pogovor. Včasih se človek leta in leta trudi, da bi odkril Božjo voljo, vendar lahko to odkrije le v iskrenem pogovoru. Kdor želi priti na pogovor, naj me, prosim, prej pokliče.

Mašni nameni: Pri svetih mašah med tednom sta pod eno sveto mašo oznanjena dva mašna namena. To pomeni, da je prvi namen opravljen v Trbovljah, drugi namen pa oddamo drugam, kjer jim mašnih namenov primanjkuje. Navadno mašne namene oddajamo na Dol pri Hrastniku, v Laško ali v Celje h kapucinom. Glede udeležbe darovalcev pri sveti maši je popolnima vseeno, kje so fizično navzoči, kajti Kristusova daritev je po vsem svetu enaka. Pomembno je, da smo pri sveti maši v srcu z našim namenom.

Blagoslovi: V preteklem tednu sem zaključil z blagoslavljanjem domov. Vsem želim, da bi z družinsko molitvijo krepili blagoslov nad družinskimi člani. Vsem, ki ste mi namenili darove, se iskreno zahvaljujem.

Martinov list-251