Oznanila za teden od 25.7. do 7.8.

– Na 15. nedeljo med letom ste darovali pri sv. Martinu 417,52 € in pri sv. Katarini 67,91 €, skupaj 485,43 €. Bog povrni!

– Današnja nedelja je Krištofova nedelja. Na ta dan blagoslavljamo prevozna sredstva. Lansko leto se je pri blagoslovih nabralo za 14 prevoznih sredstev v misijonih. Tudi letos ste vabljeni, da namenite dar ob blagoslovu za nakup misijonskih vozil. Košarica za darove je pripravljena pred daritvenim oltarjem. Bog povrni!

– Bliža se 15. avgust, ko bomo obhajali praznik Marijinega vnebovzetja. Na ta dan bomo začeli uradno pripravo na župnijski misijon, ki bo od 24. 2.–4. 3. 2012. Misijon bodo vodili bratje kapucini. O misijonu bo v prihodnjih mesecih še precej govora. Za začetek naj povem, da je misijon oblika duhovnih vaj za celotno župnijo.

– V soboto 27. 8. bo župnijsko romanje na Primorsko. Župnijsko romanje je zasnovano v duhu zgoraj omenjenega misijona, saj bomo med drugim šli tudi na Vipavski križ, kjer domujejo bratje kapucini. Prosim, da se čimprej prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču.

– V juliju in avgustu pri sv. Miklavžu ni svete maše. V zadnjih mesecih je tam obisk slab, saj se je redno dogajalo, da ni bilo pri sveti maši niti pet ljudi. Vendar če želimo, da živijo tudi naše podružnice, moramo s svojo udeležbo, predvsem pa s svojim srcem vliti svetišču življenje. Prosim, da od septembra naprej poskrbimo, da bo cerkev sv. Miklavža zaživela.

– V počitniških dneh bom bolj pogosto odsoten iz župnije. Če me ni, se za pastoralne potrebe obrnite na g. Franca Pelca.