Oznanila za teden od 26.5. do 1.6.

Oklici: Zakrament svetega zakona si želita podeliti Andrej Finžgar, r. 23. 1. 1986, bivališče: Opekarna 7, Trbovlje in Elizabeta Bukovec, r. 29. 10. 1986, bivališče: Opekarna 7, Trbovlje. Poroka bo v soboto, 31. 5. ob 16.00, v župnijski cerkvi.

Birmanska slovesnost: Hvala vsem, ki ste s srcem in rokami pripomogli, da je bila današnja birmanska slovesnost Bogu v čast in slavo, birmancem pa (srčno upamo) v zveličanje.

Šmarnična pobožnost: Danes, ob 17.00, bodo šmarnice pri Pangeršičevi kapeli. Zaradi poročne slovesnosti, ki bo v soboto, bomo slovesno zaključili šmarnice, v petek, 30. 5., ko bomo ob koncu zapeli litanije Matere Božje.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 27. 5. po sveti maši.

Prošnji dnevi: Ena izmed ljudskih pobožnosti so tudi trije prošnji dnevi pred praznikom Gospodovega vnebohoda, ki so namenjeni za blagoslov človeškega dela, za odvrnitev naravnih nesreč, za odvrnitev od vojne in drugih stisk, ter za lepo vreme in dobro letino. Včasih so na prošnje dni prirejali procesije med njivami in polji, kar marsikje še vedno ohranjajo. Pri nas pa se bomo v ta namen v cerkvi, takoj po sveti maši, priporočili vsem svetnikom v litanijah.

Gospodov vnebohod: Štirideset dni po veliki noči obhajamo praznik Gospodovega vnebohoda. Vnebohod pomeni konec Jezusovih prikazovanj njegovim učencem in vsem ostalim, katere je Jezus izbral, da bodo pričevalci njegovega vstajenja. Pričevanje o Jezusovem vstajenju in vnebohodu je zapisano v Svetem pismu, zato je svetopisemsko pričevanje bistvenega pomena za naše verovanje. Vsa ostala prikazovanja, ki so podana iz različnih drugih virov, niso obvezna za vero kristjana in sodijo v sklop t. i. zasebnih razodetij.

Medgeneracijska skupina: V četrtek, 29. 5. po sveti maši bo srečanje medgeneracijske skupine.

Binkoštna devetdnevnica: V petek, 30. 5., bomo pričeli z devetdnevnico pred praznikom binkošti, ki bo v nedeljo, 8. 6. Binkoštni praznik obhajamo petdeset dni po veliki noči. S tem praznikom tudi zaključujemo velikonočni čas.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 8. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Medved, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca. Ob podelitvi spričeval bodo otroci prejeli tudi prijavnico za oratorij.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 7. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Glavni cilj romanja bodo znamenitosti Zagreba. Prijavite se lahko do 1. 6. v župnišču ali v Martinovem kotu. Stroške prevoza bo v celoti pokrila župnija. Odhod avtobusa bo ob 7.00 izpred župnijske cerkve. Kosilo bomo imeli nekje na poti v zgodnjih popoldanskih urah (plača vsak sam), zato naj za ostalo prehrano poskrbi vsak sam, po svojih prehranjevalnih navadah.

Prvo obhajilo: Slovesnost prvega svetega obhajila za obe trboveljski župniji bo v nedeljo, 15. 6. ob 10.00. K prvemu obhajilu bo pristopilo 10 kandidatov. Odgovornost za slovesnost je prevzel župnik župnije sv. Marija, g. Peter Marčun.

Srečanje bolnikov: Vsakoletno srečanje bolnikov bo v nedeljo, 22. 6. ob 10.00.