Oznanila za teden od 27.10. do 2.11.

– Danes je ob 15.00 v župniji Sveta Marija, slovesnost ob obletnici blagoslovitve temeljnega kamna. Škof Franc Kramberger bo vodil slovesno bogoslužje. Vabljeni.

– Na praznik “VSEH SVETIH” bosta sveti maši zjutraj in ob desetih v župnijski cerkvi. Na podružnici sv. Katarine ob 9.00. Na pokopališču bo ob 15. 00 besedno bogoslužje in blagoslov grobov.        Zvečer ob 18.00 vabljeni k molitvi svetega rožnega venca.

– V nedeljo se bomo spominjali vseh vernih rajnih. Po prvi sveti maši blagoslov starega pokopališča. Zvečer vabljeni k molitveni uri, uro pred sveto mašo, to je ob 17.00.

Naj nam ta dva praznična dneva prikličeta v zavest, da smo umrljivi, minljivi in da se je z življenjem potrebno pripravljati na smrt – to je prehod iz telesnega načina bivanja v izven telesno bivanje in potem večno živeti v tem načinu življenja.
Ta izven telesni način življenja pa je odvisen od:
1. tega kako sem živel v telesu,
2. kako me bodo podpirali z molitvijo in zadoščevanjem ljudje, ki še ostajajo na tem svetu,
3. od Božjega usmiljenja, ki pa je zopet odvisno od tega ali sem ga sam delil, potem ga bom tudi v obilici deležen.

 V krščanski praznik VSEH SVETIH se je “udomačil” naziv – dan mrtvih. Mrtvih se ne spominjamo, ker jih ni več, niti v spominu, zato se jih ne moremo spominjati. Tudi v imenovanju praznikov bodite kristjani in to pogumni kristjani in imenujte praznik po tem v čemer ga praznujete!

– V torek ob 19.00, srečanje članov molitvene v starem župnjišču.

– Prihodnjo nedeljo bo vaš dar namenjen za plačilo dela računa tabernaklja, križevega pota, kipov Jezusovega in Marijinega Srca.

Od nas je odšla:
Minka Šmon – spomnimo se je v molitvi.

Prerojeni v Kristusu so pri sprejemu svetega krsta postali:    Klara Ferlič, Jan Flere, Matija Rus, Sara Vesenjak, Nika Kovačič, Lana Kušar.                                             

Spremljajmo jih s krščanskim načinom življenja, molitvijo…