Oznanila za teden od 27.4. do 3.5.

Teden molitve za duhovne poklice: Danes zaključujemo teden molitve za duhovne poklice z naslovom »Lepo je biti s teboj, Jezus«. Poživimo molitev za duhovne poklice, kar lahko v okviru župnije storimo v okviru molitvene ure, vsak četrtek, pol ure pred sveto mašo.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 28. 4. ob 19.45.

Obisk bolnikov: Letos pade prvi petek na 1. 5. Zaradi praznika bom bolnike obiskoval v ponedeljek, 4.5.

Blagoslov traktorjev: V soboto, 2. 5., bo pri sv. Katarini blagoslov traktorjev. Najprej bo ob 9.00 sveta maša, ob 10.00 pa bo blagoslov. Blagoslovi spadajo med zakramentale, kar pomeni, da posnemajo zakramente. Ob tem naj spomnim, da blagoslavljanje ni pridržano zgolj osebam, ki nosijo pečat zakramenta svetega reda, ampak je to dolžnost in pravica vsakega kristjana. Iskrena molitev nad osebo ali stvarjo je pred Bogom več vredna, kot pa »opravljen blagoslov« še tako »mogočnega« cerkvenega dostojanstvenika, brez aktivnega sodelovanja ljudstva.

Blagoslov kapele: V soboto, 2. 5., bo blagoslov nove kapele pri Bukovec (Gabrsko 22). V okviru blagoslova bomo imeli pri kapeli tudi šmarnice. Kdor more, naj se blagoslova udeleži.

Šmarnice: Ves mesec maj bodo med tednom v okviru svete maše potekale šmarnice. Avtorica šmarnic za odrasle, ki nosijo naslov Bogastvo uboštva, je Marija Krebelj. Avtorica šmarnice za otroke, ki nosijo naslov Drobni koraki velikih junakov, pa je Mateja Gomboc. Ob nedeljah pa bodo šmarnice pri kapelah, zato prosim, da tisti, ki še niste prijavili nedeljskih šmarnic, to storite čim prej.

Šmarnice na Veliki planini: Vabimo vas na prve nedeljske šmarnice, ki bodo 3. 5., pri Mariji Snežni na Veliki planini. To pomeni, da bomo letošnje nedeljske šmarnične pobožnosti pričeli nekoliko drugače. Na pot se bomo podali z osebnimi avtomobili ob 13.00. Od parkirišča do kapele je približno 1.30 ure hoje. Prijavite se lahko pri župniku, pri Gregorju Špajzerju ali pri Tomu Fröbetu do četrtka, 30. 4. Če bo deževalo romanje odpade.

Duhovne vaje za zakonce: Med 7. in 10. 5. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. Molimo zanje in za njihove starše.

10. obletnica škofije: Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, je na veliki četrtek napovedal, da se bo obhajanje 10. obletnice ustanovitve škofije pričelo na letošnjo nedeljo Kristusa Kralja, 22. novembra.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Prijavite se lahko do 31. 5. v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 20 € za vsakega udeleženca.

Možnost za pogovor: Urejeno duhovno življenje je pogoj za veselje do življenja, kar pomeni, da vpliva tudi na duševno in telesno plat človeka. V zvezi z duhovnim življenjem ste vabljeni na pogovor v župnišče. Prosim, da me pokličete, da se dogovorimo za srečanje.