Oznanila za teden od 28.10. do 3.11.

Spominska slovesnost: Danes bo ob 16.15 uri spominska slovesnost pri križu žrtvam vojnega in povojnega nasilja, ki stoji v Marija Reki ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje.

Večerna sveta maša: Od ponedeljka, 28. 10. naprej, bodo večerne svete maše ob 18.00. Takšen razpored velja do prestavitve ure na poletni čas, konec marca.

Molitvena skupina: V torek, 29. 10. po sveti maši, bo srečanje molitvene skupine.

Vsi sveti: 1. 11. obhajamo slovesni praznik vseh svetih. Kakor večino cerkvenih praznikov, so trgovci tudi ta praznik vzeli za svojega. Najbolj žalostno pa je, da tudi t. i. kristjani sledimo potrošniškemu trendu. V nobeni evropski državi ne prodajo toliko sveč, kot v Slovenji. Poleg tega pa praznik vseh svetih nima nobene zveze s prižiganjem sveč, ampak je to vesel praznik, ko se veselimo poveličanja vseh tistih, ki so že dosegli prag smrti in se preselili v nebeško kraljestvo. Razpored svetih maš bo takšen kot ob nedeljah. Ob 15.00 bo na pokopališču molitev za rajne, kar nas bo usmerilo v večer, ko bomo za rajne, ob 18.00, v cerkvi molili tri dele rožnega venca.

Spomin vseh vernih rajnih: 2. 11. je dan, ki je namenjen spominu rajnih, ki so že prestopili prag smrti, vendar še niso dosegli popolnega očiščenja, da bi lahko uživali popolno srečo v nebeškem kraljestvu. Ti rajni so v vicah, zato za popolno srečo potrebujejo očiščenje. K očiščenju jim lahko pomagamo izključno tisti, ki smo še na zemlji, predvsem z daritvami svetih maš in molitvami za rajne. Rajnim za nebeško srečo ne koristi nobena sveča, ampak izključno naše molitve in žrtve. Ta dan bo poleg večerne svete maše, tudi jutranja, ob 7.00. Po njej bo molitev za rajne na starem pokopališču.

Prvi petek: Letos pade prvi petek ravno na praznik vseh svetih, zato ne bomo imeli pobožnosti prvega petka, ker bi to pomenilo, da »višje odpravljamo z nižjim«. Povabljeni smo, da v osebni molitvi opravimo mesečno posvetitev Srcu Jezusovemu. Bolnike pa bom obiskoval naslednji petek, 8. 11. Prosim, če mi sporočite, če veste, da bi kdo želel obisk duhovnika.

Martinovi dnevi: Med 8. in 10. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V petek, 8. 10., bo v župnijski dvorani predavanje z naslovom »O tem pa se ne govori«. Predavala bo teologinja in doktorantka zakonske in družinske terapije Alenka Gabrovec. V soboto, 9. 11., bo po sveti maši v župnijski cerkvi koncert vokalne skupine Ingenium Ensemble. Glavno praznovanje bo v nedeljo, 11. 11. ob 10.00, ko bomo obhajali 25–obletnico redovništva naše rojakinje s. Majde Pangeršič.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 29. 11. do 1. 12. bodo v Stični potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 17. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Uradno je 75 župnijskih sodelavcev in upam, da število prijavljenih, ne bo bistveno nižje od omenjene številke. Ceno bomo sporočili v prihodnjih tednih.

Duhovni pogovori: Človek je telesno, duševno (psiha) in duhovno bitje. Ljudje smo vajeni, da radi skrbimo za svoj zunanji izgled, in želimo biti tudi čustveno izpolnjeni. Za polnost življenja pa ni dovolj skrbeti samo za telesno in duševno področje, ampak je bistvenega pomena človekovo duhovno zdravje. Vabim vas, da v pogovorih, na katere ste vabljeni v župnišče, poskrbite za svoje duhovno zdravje.