Oznanila za teden od 28.5.do 3.6.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo 28. 5., po sveti maši.

Šmarnična pobožnost: Danes, na binkoštni praznik, bodo šmarnice pri Pangeršičevi kapeli, ob 17.00. Letošnjo šmarnično pobožnost bomo sklenili v četrtek, 31. 5., s petimi litanijami Matere Božje.

Molitvena skupina: Srečanje članov molitvene zveze za duhovne poklice bo v torek, 29. 5., po sveti maši.

Prvi dnevi v mesecu: Če pozna kdo koga, ki bi želel obisk duhovnika na domu ali v bolnici, naj mi to sporoči.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, voditeljici oratorija.

Zaključek verouka: Veroučno leto bomo sklenili na nedeljo Svete Trojice, 3. 6., s sveto mašo ob 10.00. Po sveti maši bo podelitev spričeval. Konec veroučnega leta ne pomeni prekinitev odnosa z Bogom. Pravi kristjan živi v odnosu z Bogom 24 ur na dan, in vse dni v letu. Zato je samo po sebi umevno, da je bistveni del odnosa z Gospodom redna udeležba pri nedeljski sveti maši.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 9. 6., bo romanje članov župnijskih skupin v Št. Andraž na Koroškem. Danes je tudi zadnji dan za prijavo na romanje. Cena prevoza je 10 €, za družine pa 20 €

Dajatve na škofijo: V teku leta mora vsaka župnija poravnati tudi finančne obveznosti do škofije, ki jih urejata Zakonik Cerkvenega prava in področno Cerkveno pravo. Štirikrat na leto, v marcu, juniju, septembru in decembru, je kvatrna nabirka, ki je namenjena za bogoslovje in Teološko fakulteto. Ena izmed nabirk v juniju bo solidarnostna nabirka, ki bo namenjena za laiške katehiste in katehistinje, ki delujejo na področju naše škofije. Enkrat letno mora župnija oddati 300 € za »Maksimilijanov sklad«, ki je namenjen župnijam in duhovnikom, ki so v materialni stiski. Prav tako je enkrat letno potrebno oddati »evrski prispevek«, ki se izračuna glede na število katoličanov na ozemlju župnije. Do letos je bil prispevek 0,05 €, kar je pomenilo, da je naša župnija plačala 175 € (registriranih je 3500 katoličanov). Z letošnjim letom pa so prispevek povišali na 0,2 €, kar pomeni, da mora naša župnija letno plačati 700 €. Župnija plača tudi polovico obveznega zavarovanja za duhovnike, kar znese 75 € na mesec.