Oznanila za teden od 29.10. do 4.11.

Nabirka: Poleg redne nabirke ste darovali za potrebe v zunanjih misijonih pri sv. Martinu 229,90 € in pri sv. Katarini 45,37 €. Skupaj 275,27 €. Bog povrni!

Molitev za rajne v Mariji Reki: Danes, 28. 10. ob 16.15, ste vabljeni k spominskemu križu, ki stoji v Mariji Reki ob regionalni cesti Trbovlje–Prebold, kjer bo spominska slovesnost in molitev za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja.

Večerna sveta maša: Od ponedeljka, 29. 10. naprej, bodo večerne svete maše ob 18.00. Takšen razpored velja do prestavitve ure na poletni čas, konec marca.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 29. 10., po sveti maši. Vabljeni novi člani! »Pogum, vse ljudstvo v deželi!« (Ag 2, 4)

Molitvena skupina: Redno srečanje molitvene skupne bo v torek, 30. 10., po sveti maši. Posebej vabljeni tisti, ki se srečanj udeležujete bolj poredko ali celo nikoli.

Vsi sveti: V četrtek, 1. 11., obhajamo slovesni praznik vseh svetih. Za Cerkev je to praznik veselja, saj se veselimo s tistimi, ki so že prestopili prag večnosti in so že dosegli večno srečo pri Bogu. To niso samo tisti, ki jih je Cerkev uradno razglasila za svete, ampak vsi, ki so na zemlji živeli po Božji volji. Med svetimi so lahko tudi naši sorodniki, prijatelji in znanci. Svete maše bodo po nedeljskem razporedu. Popoldne, ob 15.00, bo na pokopališču molitev za rajne.  Ob 18.00 bo v župnijski cerkvi molitev rožnega venca, v katero bomo še posebej vključili tiste, ki so umrli po lanskem prazniku vseh svetih in imeli krščanski pogreb.

Spomin vseh vernih rajnih: V petek, 2. 11., obhajamo spomin vseh vernih rajnih. Po jutranji sveti maši bo na starem pokopališču molitev za rajne. Ob 17.00 pa bo v župnijski cerkvi molitev rožnega venca za rajne. To je dan vseh tistih, ki še zadoščujejo za grehe v vicah. Vsak greh, ki se ga človek pokesa in ga izpove, je odpuščen. Kljub temu pa kazen za storjen greh ostane in ga je treba popraviti v zemeljskem življenju, če pa tega ne uspemo, moramo za grehe zadoščevati v vicah. Dušam v vicah lahko pomagamo živi, z molitvijo, daritvami za mašne namene in z odpustki. V ta namen Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta (npr. očenaš). To pomeni, da lahko vsakdo vsak dan pripomore enemu rajnemu, da se reši vic in zaživi večno srečo v nebesih. Popolni odpustek, pobožna molitev in daritev svete maše je lahko največ, kar lahko storimo za naše rajne.

Prvi dnevi: Prvi dnevi v mesecu se ravnajo po prvem petku, zato se lahko zgodi, da sta prva sreda ali prvi četrtek še v prejšnjem mesecu. Ob prvem petku obiskujem bolnike, zato mi prosim sporočite, če še kdo poleg teh, ki jih obiskujem, želi obisk duhovnika.

Mašni nameni: Z mesecem novembrom pri sv. Katarini ne bo več svete maše ob prvih petkih in prvih sobotah. Razlog za to je, da ni dovolj darovanih mašnih namenov. Če se bo stanje izboljšalo, lahko sveto mašo uvedemo nazaj.

Martinovi dnevi: V petek, 9. 11., po sveti maši, bo v cerkvi koncert Komornega zbora Megaron, v katerem sodelujejo nekdanji gojenci škofovih zavodov. V soboto, 10. 11., po sveti maši, bo v župnijski dvorani predavanje Mihe Hilda, na katerem bo predstavil župnijske kapele in druga znamenja vere v naši župniji. V nedeljo, 11. 11. ob 10.00, pa bo v župnijski cerkvi slovesna sveta maša.