Oznanila za teden od 29.8. do 4.9.

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice
Vabimo vas na škofijski molitveni dan za duhovne poklice, ki bo v soboto, 10. septembra 2016, v baziliki Marijinega vnebovzetja v PETROVČAH. Prijave zbirata ga. Ladislava Medvešek in g. Mihael Hild. Glede na število prijav, bo organiziran prevoz. Prijavite se do 4. sept.

Župnijsko romanje – Sombotel
V soboto, 24. 9. 2016, ste vabljeni na župnijsko romanje na Madžarsko v Szombatel, rojstni kraj sv. Martina. Odhod avtobusa bo ob 6.00 izpred cerkve sv. Martina. Prijavite se v župnijski pisarni ali g. Mihaelu Hildu do 20. 9.. Cena: 15 eur/osebo.

Vpis otrok k verouku
2016-34-1Na prvi šolski dan, se lahko med 10. in 12. ali med 16.00 in 18.00 uro, oglasite v župnijski pisarni, da prijavite svoje prvošolce k rednemu verouku. S seboj prinesite družinsko knjižico oz. rojstni list oz. potrdilo o krstu otroka. Vsi ostali pa se prijavite s prijavnico, ki vas čaka ob oznanilih. Vesel bom, če se mi pridete starši z otroci predstaviti kdaj po večerni maši ali v času uradnih ur, kar vem, da bo nekoliko težje. Vsekakor, če sem doma, vedno dobrodošli.
Začetek veroučnega leta bo v nedeljo, 11. septembra, ob 10. uri z veroučno sveto mašo.

Molitvena skupina2016-34-2
Po končanem počitniškem oddihu bomo z mesecem septembrom pričeli tudi s srečanji že ustaljenih skupin v župniji.
Tako bo srečanje molitvene skupine pri sv. Martinu v četrtek, 1. 9., po večerni maši, pri sv. Mariji pa v ponedeljek, 5.9., prav tako po večerni maši.

Biblična skupina
Z druženjem ob božji besedi bomo nadaljevali tudi v biblični skupini. Prvo jesensko srečanje bo v ponedeljek, 12. septembra, ob 20. uri v učilnici pri sv. Mariji.

Vabilo – župnijski pevski zbor
Župnijski pevski zbor sv. Martina želi nekoliko osvežiti svoje vrste, zato vabi v svoje vrste mlajše in starejše – skratka vse, ki imate veselje do petja. Kot vam je znano, zbor pri bogoslužju sodeluje povprečno dvakrat mesečno. Pomemben sestavni del delovanja zbora je poleg prepevanja tudi druženje. Vaje potekajo enkrat tedensko, vsako sredo ob 19h v pevski sobi starega župnišča. V novi sezoni se vaje pričnejo v sredo, 31. 8. Ne zakopljite svojega talenta!

Prvi petek
Prihodnji petek bo tudi prvi v mesecu. Ker bom dopoldan obiskoval bolnike, ta dan ne bo uradnih ur. Župnijska pisarna bo zato izjemoma odprta v četrtek.