Oznanila za teden od 3.5. do 9.5.

Spodbude

– Kot del duhovne poglobitve vabljeni, da se pridružite katehezam o Evharistiji ob torkih ob 19.00 in ob petkih ob 20.00. Vabljeni, da ne odložite Velikonočnega dogodka kot, da je končan.  

– Morda se letos odločite za drug način preživljanja dopusta. Vabljeni v ambient, ki je zrasel iz ponižne in iskrene želje živeti in vzpostaviti pravo ravnotežje med duhovnim in materijalnim. “Zajc klošter” pri Žičah. V njem potekajo tako imenovani “Tabori za duhovno rast” že več kot deset let. Vabljen/a, da se morda tudi ti letos pridružiš tej skupini.

– Vabljeni k molitvi za tiste, ki sprejemajo zakone, zlasti zakon o družini, ki je osnovna celica družbe in v katero nevarno posegajo prav v razvitem svetu in tudi pri nas. NEIZMERNA JE MOČ MOLITVE.     

Dogodki, ki se bodo zgodili…

– Vsako letno romanje na Brezje bo 16. 5., kot je na letnem koledarju že zapisano. Kdor se želi udeležiti romanja naj se prijavi v Martinovem kotu do  vključno 9. 5. Pozneje se ne bo mogoče več vpisati, zato obvestite tudi svoje bližnje.

– Za udeležbo na Evharističnem kongresu se že dlje časa zbirajo prijave, prosim, da se čimprej prijavite zaradi organizacije.

– V tednu, ki je pred nami so prvi dnevi v mesecu. Ne zavrzite duhovnega bogastva, ki vam je bil podarjen in ste ga sprejeli. Nadaljujte in gradite svoje duhovno življenje, kajti drug vam tega nihče ne more dati.  

– Svete maše bodo v mesecu maju zjutraj in zvečer. Pri večerni svetih mašah podobno kot do sedaj “nagovori” za otroke. Po vsaki sveti maši otroci vzamejo del celotne slike in jo doma pridno sestavijo v celoto.    Naslov šmarnic je: “To delajte v moj spomin”.

– Šmarnice bodo ob 17.00 pri Hribškovi kapeli. Vabljeni!

Člani ŽPS- ja za obdobje 2010-2015
Ivan Marodi, Jožica Rovšek, Gregor Špajzer, Boris Smodiš, Jakob Verk, Mateja Medved, Dušan Zelenšek, Luka Rus, Janja Škrbec, Katarina Jager, Franci Pavli, Maja Žibret, Cvetka Vratanar, Iztok Simnovčič, Saša Bajda

V nedeljo, 9. 5. po 10.00 sv. maši vabljeni vsi na novo imenovani člani, da pridete in prejmete potrditev, ki so jo pripravili na škofiji. Naj ob tem še enkrat izrazim hvaležnost za sprejem službe člana ŽPS-ja, ki ni lahka.

Od nas so odšli:
Ana – Vnuk Ramšak, Blaženka Sotler – Petan, Nada Žveglič.             Spomnimo se jih v molitvi.

Večno življenje pri zakramentu svetega krsta so prejeli:
Rok Vrtačnik, Ema Novak, Eva Rota, Blaž Rota.

Priporočam v molitev starše, zlasti tiste, ki morda nimajo vseh zakramentov in niti ne čutijo potrebe, da bi jih prejeli ob tem ko dajejo otroka krstiti. Pri pripravi ne morem zahtevati, da uredijo, ampak če je dovolj molitvene podlage, potem Božja milost lahko naredi kar je za osebo dobro.