Oznanila za teden od 30.9. do 6.10.

Otroški pevski zbor: Danes začenjamo z vajami otroškega pevskega zbora. Kdor se še želi pridružiti, naj se prijavi pri Sonji Štojs, Tanji Simnovčič ali Simoni Jan.

Predšolski verouk: Do jutri še lahko vpišete otroke k predšolskemu verouku. Prijave sprejema Simona Jan. Z veroukom bomo pričeli drugi teden v oktobru.

Celodnevno češčenje: Češčenje bo 1. in 2. 10. Prvi dan bo med 7.00 in 19.00 češčenje pri sv. Martinu, drugi dan pa bo češčenje pri sv. Katarini med 9.00 in 17.00. Tudi pri sv. Katarini bomo češčenje zaključili s sveto mašo, ki bo ob 17.00. Na obeh krajih bo na voljo razpored po posameznih urah, na katerega se lahko vpišete. Prosim, da se vpišete tam, kjer je še prosto. Velja pravilo, da naj v času češčenja cerkev ne bi bila nikoli prazna. Celodnevno češčenje je župnijski praznik, zato še posebej priporočam, da kdor more, pride vsaj za nekaj časa k češčenju Najsvetejšega.

Prvi dnevi v mesecu: Prvi četrtek v mesecu je še posebej namenjen molitvi za duhovne poklice. V naši župniji imamo celo vsak četrtek pred sveto mašo molitveno uro, zato ob tej priložnosti opominjam, da smo vabljeni vsi, da z molitvijo poživimo delo za duhovne poklice. Na prvi petek ste še posebej vabljeni k očiščevanju src pri sveti spovedi in k posvetitvi Srcu Jezusovemu v sklopu svete maše. Na ta dan obiskujem tudi bolnike. Če kdo ve, da bi še kdo želel obisk duhovnika, naj mi to sporoči.

Seja ŽPS: V torek, 8. 10. po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta. V letošnjem letu bomo na podlagi krovnega dokumenta »Pridite in poglejte«, začeli pisati župnijski pastoralni načrt.

Svetopisemski maraton: V sklopu slovenskega svetopisemskega maratona, ki bo med 9. in 16. oktobrom v Ljubljani, pri sv. Jožefu, bomo maraton pripravili tudi v naši župniji. Pri nas bo štiriindvajseturni maraton potekal od sobote, 5. 10. od 8.00, do nedelje, 6. 10. do 8.00. Skupine boste za branje razdeljene po urah. Poleg skupin ste vabljeni, da se vpišete na pripravljen list tudi posamezniki. Maraton se bo pričel in končal s sveto mašo. Zato ste še posebej vabljeni k obema svetima mašama. V ostalih mesecih pa bomo nadaljevali z mini svetopisemskim maratonom.