Oznanila za teden od 31.10. do 6.11.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri redni nabirki pri sv. Martinu  370,28 € in pri sv. Katarini 66,35 €.  Za misijone ste darovali pri sv. Martinu 209,40 € in pri sv.  Katarini 33 €. Vse skupaj 679,03 €. Bog povrni!

– V nedeljo, 30. 10. ob 16.15, ste vabljeni k spominskemu križu, ki stoji v Mariji Reki ob regionalni cesti Trbovlje – Prebold, kjer bo spominska slovesnost in molitve za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja. Molimo predvsem za spravo v slovenskem narodu.

– Od ponedeljka, 31. 10. naprej, bodo večerne svete maše ob 18.00. Takšen razpored velja do prestavitve ure na poletni čas, konec marca.

– V torek, 1. 11., obhajamo slovesni praznik vseh svetih. Svete maše bodo po nedeljskem razporedu. Popoldne, ob 15.00, bodo na pokopališču molitve za rajne. Ob 18.00 bo v župnijski cerkvi molitev rožnega venca, v katero bodo vključeni rajni, ki ste jih zapisali na liste, pripravljene v ta namen.

– V sredo, 2. 11., obhajamo spomin vseh vernih rajnih. Po jutranji sveti maši bodo na starem pokopališču molitve za rajne. Ob 17.00 pa bo v župnijski cerkvi molitev rožnega venca za rajne. To je dan vseh tistih, ki še zadoščujejo za grehe v vicah. Vsak greh, ki se ga človek pokesa in ga izpove, je odpuščen. Kljub temu pa kazen za storjen greh ostane in ga je treba popraviti v zemeljskem življenju, če pa tega ne uspemo, moramo za grehe zadoščevati v vicah. Dušam v vicah lahko pomagamo živi, z molitvijo, daritvami za mašne namene in z odpustki. V ta namen Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta (npr. očenaš). Popolni odpustek velja izključno za rajne, ki jim ga lahko poklonimo živi. To pomeni, da lahko vsak pripomore vsak dan enemu rajnemu, da se reši vic in zaživi večno srečo v nebesih. Zato je to lahko neprecenljiv dar za naše rajne, ki je neprimerljivo vreden več, kot pa prižiganje sveč, s katerim prispevamo le k onesnaževanju okolja.

– Škofijska karitas Celje nas vabi k akciji »Dar sveče in cveta.« Z njo nas želijo spodbuditi, da bi letos prižgali svečo manj, kupili kakšno rožo manj in namesto tega raje darovali v dober namen. Zato bomo denar, ki ste ga darovali ob molitvenih namenih za rajne, darovali Škofijski karitas za ljudi v stiski. Ker pa verjetno ne boste popolnoma prekinili s kupovanjem sveč, jih lahko kupite od župnijske karitas, ki bodo denar od prodanih sveč, prav tako, namenili ljudem v stiski.

– Pred nami je prvi teden v mesecu, v katerem še posebej spomnim na prvi petek. Povabljeni ste k pobožnosti prvega petka, ki vključuje tudi spoved. Ta dan obiskujem tudi bolnike, zato prosim, da se pozanimate, če je poleg tistih, ki jih redno obiskujem, še kdo, ki ne more v cerkev pa si želi obisk duhovnika. To velja za tiste, ki so doma ali v bolnici. Imejmo odprte oči za tiste, ki so potrebni naše pomoči, saj bomo tudi obnemogli in odvisni od drugih.

– V okviru praznovanja našega farnega zavetnika, sv. Martina, bodo t.i. Martinovi dnevi. V petek, 11. 11., po sveti maši, bo v cerkvi koncert Komornega zbora Trbovlje z gosti. V soboto, 12. 11., po sveti maši, bo v župnijski dvorani predavanje p. Branka Cestnika, z naslovom »Biti kristjan v razkristjanjeni družbi«. V nedeljo, 13. 11., bo ob 10.00 slovesna sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Ob tej priložnosti, bo blagoslovil obnovljena kipa sv. Petra in sv. Janeza, ki ju je restavriral naš duhovni pomočnik Franc Pelc.

– V novembru bomo v starem župnišču pripravili kapelo, kjer bodo med tednom, v zimskem času, svete maše. Predvidevamo, da bo kapela kmalu pripravljena.