Oznanila za teden od 31.3. do 6.4.

Svete maše med tednom: S prehodom na poletni čas se spremeni tudi urnik svetih maš med tednom. Večerna sveta maša bo zato ob 19.00.

Postni govori: Ob petkih, so postni govori usmerjeni v razlago obredov velikega tedna.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo 31. 3. po sveti maši.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo pred prezbiterijem.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 1. 4. po sveti maši.

Skupina bralcev: Srečanje bo v četrtek, 3. 4. po sveti maši. Prosim, da se srečanja udeležite vsi, ki med sveto mašo berete Božjo besedo. Vabljeni pa ste tudi novi bralci. Branje Božje besede je v prvi vrsti oznanjevanje, zato se je potrebno za to vedno dobro pripraviti. Na našem srečanju bomo spregovorili o duhovnem in praktičnem vidiku podajanja Božje besede. Kdor se srečanja ne more udeležiti, naj to sporoči.

Prvi dnevi v mesecu: Ob prvih dnevih v mesecu potekajo pobožnosti v cerkvi in v bolnici. Ob prvih petkih pa obiskujem tudi bolnike. Prosim, da mi sporočite, če bi kdo na novo želel obisk duhovnika.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 4. 4. bralci, 11. 4. svetopisemska skupina, 18. 4. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Liturgija sv. Janeza Zlatoustega: Na 5. postno nedeljo, 6. aprila, bo ob 10.00 v župnijski cerkvi, sveta maša po obredu vzhodnih kristjanov. Maševal bo duhovnik grško–katoliškega obreda o. Gorazd Bastašič.

Spovedovanje: Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času. Prosim, da k spovedi pridete tudi med tednom, ko je spovednica praktično vedno prosta. Težava lahko nastane ob nedeljah, ker želi večina poleg svete maše mimogrede »opraviti« tudi s spovedjo. Kdor želi dobro opraviti spoved, se lahko najavi tudi izven rednih ur spovedovanja. Pri sv. Katarini bo spovedovanje v soboto, 12. 4. ob 9.00. Glede na to, da vas pride k spovedi le peščica, prosim, da pridete v času napovedane ure.

Postna duhovna obnova: Postna duhovna obnova bo v soboto, 12. 4. ob 16.30.

Duhovne vaje za zakonce: Med 24. in 27. 4. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni.

Obhajanje velikonočne vigilije: Liturgična navodila narekujejo, da je slovesnost velikonočne vigilije potrebno obhajati v času med sončnim zahodom v soboto in sončnim vzhodom v nedeljo. V naši župniji smo lansko leto uvedli obhajanje vigilije tik pred sončnim vzhodom v nedeljo. Glede na izkušnjo ste tisti, ki ste se udeležili vigilije izrazili željo, da bi bila vigilija še naprej zjutraj. Letos bo velika noč 20. 4. Na ta dan vzide sonce ob 6.07. Glede na to, da mora biti sveta maša končana do sončnega vzhoda, bo začetek vigilije ob 4.00. Po končani vigiliji pa bomo imeli vstajenjsko procesijo. Imejmo v zavesti, da je sveta maša velikonočne vigilije liturgija vseh liturgij, ki je ne more nadomestiti nobena »lepa« sveta maša na še tako »razvpiti« Božji poti. Spodbujam nas, da se kot župnijska skupnost vsi udeležimo vigilije.