Oznanila za teden od 4.5. do 10.5.

Obisk bolnikov: Ker je padel prvi petek na praznik Jožefa Delavca, bom bolnike obiskoval v ponedeljek, 4. 5.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 4. 5. ob 19.45.

Šmarnice: Ves mesec maj bodo med tednom v okviru svete maše potekale šmarnice. Avtorica šmarnic za odrasle, ki nosijo naslov Bogastvo uboštva, je Marija Krebelj. Avtorica šmarnic za otroke, ki nosijo naslov Drobni koraki velikih junakov, pa je Mateja Gomboc. Pri sv. Mariji bodo šmarnice vsako nedeljo, ob 16.00. Danes bodo v učilnici, pod cerkvijo.

Duhovne vaje za zakonce: Med 7. in 10. 5. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni. V času duhovnih vaj me bo v Trbovljah nadomeščal lazarist, g. Anton Lavrič.

Florjanova nedelja: V nedeljo, 10. 5., bodo pri sveti maši pri sv. Mariji navzoči tudi gasilci, katerih zavetnik je sv. Florjan.

Srečanje za starše in ostale odrasle: Redno srečanje bo v ponedeljek, 11. 5. ob 19.45, v župnijski dvorani. Tematika letošnjih srečanj je evharistija. Vabljeni vsi odrasli!

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v četrtek, 14.5. ob 19.45.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. Molimo zanje in za njihove starše.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Prijavite se lahko do 31. 5. v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 20 € za vsakega udeleženca.

Možnost za pogovor: Urejeno duhovno življenje je pogoj za veselje do življenja. V zvezi z duhovnim življenjem ste vabljeni na pogovor v župnišče. Prosim, da me pokličete, da se dogovorimo za srečanje.