Oznanila za teden od 5.12. do 11.12.

OBISK SV. MIKLAVŽA
Sveti Miklavž bo otroke, ki so jih starši prijavili, obiskal in obdaril na Miklavžev večer, 5. 12., po sveti maši, ki je ob 18. uri pri sv. Mariji. Pri maši in svetemu Miklavžu bo zapel naš otroški pevski zbor.

KULTURNI VEČER V SNG MARIBOR
2016-48-1V soboto, 10. decembra, ste vsi, ki imate radi odrske dogodke, vabljeni v Narodno gledališče Maribor, kjer si bomo ogledali enega najbolj komičnih muzikalov, ki sta ga zasnovala Frederick Loewe in Alan Jay Lerner – My Fair Lady. Odhod avtobusa bo ob 14.30 izpred cerkve. V Mariboru pod Pohorjem bomo v znanem gostišču Lipa kot sodelavci in prijatelji sedli k pogrnjeni mizi, zvečer pa se nasmejali omenjeni opereti. Predviden prihod domov je okrog 24. ure. Cena, ki vključuje prevoz, večerjo in gledališko karto, je 42 EUR na osebo. Prijave zbiram do 4. decembra, oz. do zapolnitve mest, v župnijski pisarni. Število kart je omejeno!
Vesel bom, če se prijavite tisti, ki v sebi nosite veselje do gledališča in veliko dobre volje, ki naj nas spremlja v veselem decembru.

MARTINOV KOT
V Martinovem kotu lahko dobite Marijanski koledar (2,50 EUR), Družinsko pratiko (5,50 EUR), listni koledar Družine in različne lepe knjižice in knjige, ki trenutno samevajo na polici, pa so lahko lepo darilo vašim otrokom in vnukom, pa tudi prijateljem ob godu sv. Miklavža ali božičnih praznikih. Oglasite se in si izberite.

2016-49-1Biblična skupina vabi k druženju ob Božji besedi v torek, 6. decembra, po večerni sv. maši v župnijskem domu pri sv. Mariji.

DOHODNINA – VOŠČILNICE KARITAS
Župnijska Karitas vas vabi k dobrodelnosti in sporoča, da lahko vsi zaposleni del obvezne dohodnine (0,5%) nakažete na našo župnijsko Karitas. Obrazce lahko dobite v pisarni Karitas oz. po nedeljski sv. maši. Izpolnjene obrazce je potrebno vrniti na župnijsko Karitas. Na voljo so že božične voščilnice, ki jih skrbno ročno izdelajo članice Karitasa. Dobite jih po nedaljskih sv. mašah pred cerkvijo obeh župnij.

ADVENTNA SVETA SPOVED2016-49-2
V svetem adventnem času je vedno pol ure pred VEČERNO mašo priložnost za sveto spoved. Spovedni dan pa bo za našo župnijo v SOBOTO, 17. decembra.

BLAGOSLOV DOMOV
Na tretjo adventno nedeljo bom začel z blagoslovi domov. Vsi, ki bi želeli, da se oglasim tudi pri vas, se mi čimprej prijavite, da se dogovorimo za termin. Navado imam, da si za blagoslov družin in domov vzamem, nekoliko več časa, posebej pride to v poštev tukaj pri vas, kjer bom družine in domove na nek način na novo spoznaval. Termini za blagoslove so vsak večer po večerni sv. maši vse tja do praznika svetih treh kraljev, razen v tednu po božiču, ko si vzamem nekaj dni za obisk domačih, sorodnikov in dobrotnikov v rodnem kraju.


V minulem tednu smo se poslovili od rajnega Anteja Ivezića (Kolonija 1. maja 10 a) in Robina – Paula Pinterja (Gimnazijska cesta 15 b). Spomnimo se ju v molitvi.