Oznanila za teden od 5.5. do 11.5.

– 12. maja zvečer ob 18.00. bo srečanje birmancev in njihovih staršev s škofom. Po sveti maši bo srečanje škofa s člani ŽPS Sv. Martina in ŽPS Svete Katarine. Vabljeni na srečanje z našim celjskim škofom g. Antonom Stresom.

– V petek, 9. 5., pri večerni maši začnemo z devetdnevnico kot pripravo na prejem zakramenta svete birme. Devetdnevnica je obvezna.

Vaja birmancev za sodelovanje pri slovesnosti svete birme bo v soboto, 10. 5., po devetdnevnici. Srečanje s starši in botri birmancev bo v četrtek, 15. 5., prav tako po devetdnevnici.

– Slovenski pastoralni dan bo 10. 5., na Celjskem stadionu. To bo skupno srečanje Cerkve na Slovenskem. Zaradi organizacije se prijavite v Martinovem kotu. Vabljeni zakonci, molilci, člani ŽPS… Začetek srečanja bo ob 10.30 ter zaključek s sveto mašo ob 12.30.

SPOVEDNICA  Pod zvonikom smo v tem tednu postavili novo spovednico. Vhod je iz Marijine kapele skozi “spovedni” kabinet. Nad vrati spovednice je lučka. Kadar lučka sveti, je nekdo že v spovednici. Če želite ostati anonomni, pokleknite, ko vstopite v spovednico. Če tega ne želite, se pomaknite nekoliko naprej. Sedež v spovednici je namenjen tistim, ki ne morete klečati.                
Hvala Bogu za to pridobitev; urejen in prijeten prostor, kjer Bog deli številne milosti in usmiljenje.  

– ŠMARNIČNO BRANJE v mesecu maju bo prve tri dni v tednu pri jutranji sveti maši, ostale dni zvečer. Za otroke bodo  šmarnična srečanja ob torkih zvečer ob 17.30 (igra), ob 18.00 prisluhnemo šmarničnemu branju, nato skupaj molimo litanije Božje matere. Ob petkih začnemo z igro ob 18.30 nato sledi sveta maša.

– Šmarnična pobožnost pri vaških kapelah je bila in naj tudi ostane ljudska pobožnost. Vabljeni, da se ob nedeljah zbirate pri kapelah in znamenjih, molite rožni venec in Marijine litanije. Nemogoče je, da bi bila ta pobožnost vezana na prisotnost duhovnika, ker je premalo nedelj in tudi premalo časa. Kolikor mi bo čas dopuščal, se Vam bom pridružil pri molitvah. V nedeljo, 11. 5. ob 16.00 bodo šmarnice pri Verkovem križu.

– Srečanje pripravljalnega odbora za izvedbo župnijskega dneva bo v četrtek, 8. 5., po večerni sveti maši.

– Prihodnjo nedeljo so Binkošti. V naši župniji bo srečnanje bolnikov in ostarelih pri deseti sveti maši. Pred bogoslužjem bo priložnost za prejem zakramenta odpuščanja, nato pa podelitev zakramenta maziljenja. Po sveti maši vabljeni na srečanje v župnijski dom.

– Za ostarele svojce sporočite župnijski Karitas, (059014682) da vam pomaga pri prevozu v cerkev. – V mesecu aprilu se je za obnovo opreme zbralo: nabirka 676€, drugih darov je bilo 245€.