Oznanila za teden od 6.10. do 12.10.

Prihodki in odhodki: Septembra je imela župnija sv. Martin 2.788,82 € prihodkov in 1.901,08 € odhodkov. Župnija sv. Marija je imela 1.097,11 € prihodkov in 603,92 € odhodkov. Nekoliko višja številka pri prihodkih župnije sv. Martin je posledica prispevka staršev ob vpisu otrok k verouku.

Mesec rožnega venca: Oktober je v Cerkvi posvečen molitvi rožnega venca. To ne pomeni, da ga molimo samo v oktobru, ampak da nas ves mesec opominja, da ga je hvalevredno moliti vse leto. Posamezne skrivnosti rožnega venca so  kratek povzetek evangelija. Molitev rožnega venca je lahko tudi priložnost, da se družinski člani še bolj povežejo v molitvi in s tem kličejo Božji blagoslov na vso družino. V naših cerkvah se v glavnem skozi vse leto, pred sveto mašo, moli rožni venec, zato ne bomo v zvezi s tem nič dodajali. Prav pa je, da bi se župljani, brez »uradnega« zbiranja v cerkvi, organizirali sami ali pa v skupinah. Kot rečeno, so k molitvi še posebej vabljene družine.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 6. 10. ob 19.45 bo redno srečanje svetopisemske skupine. Glede na to, da ste imeli tudi pri sv. Mariji svetopisemsko skupino, vas pričakujemo tudi pri sv. Martinu.

Molitev večernic: V torek, 7. 10. ob 18.45 začenjamo pri sv. Martinu molitev večernic, ki bo odslej vsak torek 15 minut pred sveto mašo). Molitev večernic je del molitvenega bogoslužja, ki ga v glavnem sestavljajo psalmi, ki so zapisani v središču Svetega pisma in izražajo odnos človeka z Bogom. Molitveno bogoslužje je molitev vse Cerkve, saj jo istočasno, ob določenih molitvenih urah molijo po vsem svetu. Ta molitev je sicer obvezna za duhovnike in redovnike. Še posebej pa se priporoča tudi laikom, da bi na ta način vsi kristjani skupaj uresničevali skupno krstno duhovništvo.

Seja ŽPS: V torek, 7. 10. ob 19.45, bo v veroučni učilnici seja Župnijskega pastoralnega sveta obeh župnij. Do božiča moramo izdelati pastoralni načrt, ki bo enoten za obe župniji.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 12. in 19. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Geslo letošnjega maratona je »Učite se od mene« (Mt 11, 29).

Mini svetopisemski maraton: Zadnjih nekaj let, v povezavi s svetopisemskim maratonom, tudi v Trbovljah, pri sv. Martinu, organiziramo mini svetopisemski maraton. Letos bo potekal od 11. 10. od 7.30 do 12. 10. do 9.30. Podobno kot za celodnevno češčenje bo zadaj na steklenih vratih pripravljen vpisni list. Letos ste še posebej povabljeni k sodelovanju župljani sv. Marije. Na vpisni list se vpišite tam, kjer je še prosto in ob uri, ki vam ustreza.

Šola za zakon: Tudi letos bomo v naši župniji organizirali Šolo za zakon. Po programu, ki ga je pred skoraj 40 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne v paru pogovarjali. Vabljeni ste vsi, ki se želite temeljito pripraviti na podelitev zakramenta sv. zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 11. 10. ob 19.30, v starem župnišču.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 13. 10. ob 19.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so še posebej namenjena zakramentu evharistije. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.