Oznanila za teden od 6.2. do 12.2.

Nabirka: Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 376,26 € in pri sv. Katarini 61,48 €. Skupaj 437,74 €. V sklopu januarskih večerov ste darovali 708,72 €, od tega so predavatelji dobili 600 €. Družina Verk je vsak večer pripravila prigrizek za predavatelje in za tiste, ki smo jih v imenu župnije gostili. Bog povrni! Današnja nabirka je namenjena povračilu stroškov obnove kipov Petra in Janeza.

Januarski večeri: Letošnji januarski večeri so bili dobro obiskani, še posebno predavanji s psihološko in domovinsko temo. Lepo bi bilo, da bi bile vsaj toliko obiskane tudi teme, ki se neposredno tičejo krščanskega življenja. Ker so se januarski večeri dobro »prijeli«, se bomo trudili, da bi tudi v prihodnje poskrbeli za dobre predavatelje oz. predavanja.

Vrata: Gospod Tone Pangeršič je na vhodu v župnijsko kurilnico izdelal in vgradil železna vrata. Ker je delo opravil brezplačno, se mu še posebej zahvaljujemo.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 6. 2., po sveti maši.

Obisk misijonarjev in ŽPS: V torek, 7. 2. po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta, na kateri bosta prisotna tudi misijonarja. Pred tem bosta z nami pri sveti maši, ki bo tega dne izjemoma v cerkvi.

Duhovne vaje za birmance: Od petka,10. 2., do nedelje, 12. 2., bodo v domu sv. Ane v Preboldu duhovne vaje za birmance. Dobimo se v petek, ob 18.00, pred župniščem. Za prevoz bomo poskrbeli animatorji in župnik. Starši ste vabljeni k zaključku duhovnih vaj, k sveti maši, v nedeljo, ob 11.00. Cena za bivanje in prehrano je 20 €.

Svetovni dan bolnikov: V soboto, 11. 2., obhajamo XX. svetovni dan bolnikov z geslom: »Vstani in pojdi, tvoja vera te je rešila.« (Lk 17, 19)

Misijonski križ: Družina Smodiš ga, 7. 2., preda družini Škerbec-Forte, ta pa ga, 11. 2., preda družini Knez, ki ga, 15. 2., preda družini Šinkovec.

Škofijsko romanje na Slomškov grob: V okviru Slomškovega leta, ki ga obhajamo v Mariborski metropoliji, bo  v soboto, 10. 3., romanje celjske škofije na Slomškov grob. Do 26. 2. se prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču, da bomo lahko poskrbeli za organizacijo prevoza.

Dan odprtih vrat za duhovne poklice: Istočasno kot bo potekalo romanje na Slomškov grob, Center za duhovne poklice organizira dan odprtih vrat. Kdor se želi udeležiti srečanja, naj se do 26. 2. prijavi v Martinovem kotu ali v župnišču. Na srečanje ste še posebej vabljeni ministranti in veroučenci.