Oznanila za teden od 6.6. do 12.6.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 354,12 €, 10 AUD in pri sv. Katarini 48,34 €. Skupaj 402,34 €, 10 AUD  Za novo mašo je namenjene polovica nabirke, 201,17 € in Bog povrni!

– V maju je imela naša župnija 2772,23 € prihodkov in 2596,23 € izdatkov. Za novo mašo ste darovali 636,17 €; skupaj je zbrano za novo mašo 3382,24 €. Bog povrni!

– Danes končujemo veroučno leto, kar pomeni, da samo podelimo spričevala. V ostalem ostaja vse enako, kar med drugim pomeni, da se je vsak kristjan, od izpolnjenega sedmega leta naprej, dolžan udeležiti svete maše ob nedeljah in zapovedanih praznikih.

– 26. 6. ob 16.00, bo v ljubljanski stolnici mašniško posvečenje. Med kandidati za posvečenje je tudi Janez Rus. Na posvečenje smo povabljeni vsi. S strani župnije bo organiziran avtobusni prevoz. Prosim, da se čimprej prijavite v Martinovem kotu ali v župnišču. Cena prevoza je 5 € za posameznike, za družine pa 10 €.

– Slovesnost nove maše bo 3. 7. ob 9.00, v župnijski cerkvi. Na predvečer nove maše, 2. 7. ob 19.00, pa bomo Janeza v naši župniji prvič sprejeli kot duhovnika.

– Še naprej vabim k molitvi za novomašnika, predvsem pa naredimo vse, da bi bila slovesnost nove maše za našo župnijo seme za novo evangelizacijo.

– V petek, 10. 6., v večernih urah, bo pri sv. Katarini zaključek romanja škofijske karitas. Posebej naprošam člane naše župnijske Karitas, da bi bili dobri gostitelji srečanja.

– Na binkoštni praznik, 12. 6. ob 15.00, bo v župnijski cerkvi srečanje bolnikov. Pred sveto mašo bo možnost za spoved. Kdor želi prejeti ta zakrament izven spovednice, naj mi sporoči.

– 18. 6. bo t. i. Vidovo romanje na Sveto planino. Dobimo se ob 10.30 pri križu pod cerkvijo, od koder bomo romali v cerkev, kjer bo ob 11.00 sveta maša.

– Med 27. 6. in 1. 7. bo v naši župniji potekal oratorij. Cilj oratorija je, da bi se otroci naučili odgovorno vključiti v okolje, v katerem živijo in da bi se povezali med seboj, z drugimi ljudmi in Bogom. Starši, Vsak otrok bo dobil po pošti tudi prijavnico.

– Že v prejšnji številki je bilo zapisano, da v župniji primanjkuje mašnih namenov. Še enkrat se iskreno zahvaljujem vsem, ki redno darujete za svete maše. Le na ta način lahko pričakujemo, da bodo tudi tisti, ki prihajajo za nami, darovali tudi za naše duše in za druge potrebe. Spodbujam tudi ostale, ki darujete za svete maše bolj poredko ali nikoli, da obudite ta čut. Poznam kar nekaj župnij, kjer nimajo dovolj mašnih namenov. Nekateri duhovniki na dan, kjer ni oznanjenega namena, v cerkvi ne mašujejo. Upam, da nam ne bo potrebno razmišljati v tej smeri.