Oznanila za teden od 9.11. do 15.11.

Prihodki in odhodki: Oktobra je imela župnija sv. Martin 1.607,29 € prihodkov in 2.018,59 € odhodkov. Župnija sv. Marija je imela 1.549,31 € prihodkov in 1.904,36 € odhodkov.

Krst: Danes sprejemamo v krščansko občestvo Karla Šnebergerja, sina Boštjana in Darje Šneberger.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 9. 11. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelijskih knjig, v katerih je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili svojo vero.

Svetopisemska skupina: V torek, 10. 11. ob 18.45, bo redno srečanje svetopisemske skupine. Opogumite se in pridite vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Martinovi dnevi: Med 13. in 15. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V ospredju praznovanja bodo tri obletnice, ki so vezane na župnijo: 750–obletnica prve omembe cerkve sv. Martina, 470–obletnica župnije in 150–obletnica obnove cerkve. V petek, 13. 11., bo po sveti maši koncert Nade Žgur s skupino Alfa in Omega. V soboto, 14. 11., bo naš gost profesor cerkvene zgodovine na Teološki fakulteti, prof. dr. Bogdan Kolar. Po sveti maši, ki bo ob 18.00, bo v župnijski dvorani predaval na temo pražupnije Braslovče, kamor so spadale Trbovlje pred 750 leti. V soboto zato ne bo jutranje svete maše. V nedeljo, 15. 11., bomo obhajali Martinovo nedeljo. Sveto mašo, ob 10.00, bo vodil upokojeni mariborski pomožni škof, dr. Jožef Smej. Po sveti maši ste vsi vabljeni k druženju pred cerkvijo.

Pecivo: Vse gospodarje in gospodinje naprošam, da pripravite pecivo za martinovanje. Prosim, da pecivo oddate v prostore karitas ob cerkvi v soboto, med 17.30 in 18.00 ali v nedeljo od 8.00 dalje.

Medgeneracijska skupina: Srečanje medgeneracijske skupine bo v soboto, 14. 11. ob 10.00, v župnišču pri sv. Mariji.

Dekanijska revija pevskih zborov: Letos bo dekanijska revija pevskih zborov v Trbovljah, v župniji sv. Martina, 21. 11. ob 16.00. Na reviji bodo sodelovali odrasli, mladinski in otroški pevski zbori. Revijo bomo začeli s sveto mašo, nato pa se bodo predstavili pevski zbori. Z dekanijsko revijo bomo obhajali tudi praznik cerkvenega petja, katerega zavetnica je sv. Cecilija, ki goduje 22. novembra.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 22. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 10.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote. Zaradi slovesnosti pri sv. Katarini, sveta maša v cerkvi sv. Martina odpade.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 27. 11. do 28. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 15. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje.

Duhovni pogovori: Naše nezadovoljstvo s povprečnim življenjem, navadno izvira iz naše notranjosti, kar pa se v glavnem lahko izčisti z duhovnimi pogovori. Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).