Duhovna misel za 15. navadno nedeljo

MEDIJI

Kar je bilo od začetka, kar smo slišali, kar smo na lastne oči videli,…, to vam oznanjamo: Besedo življenja (1 Jn 1,1).

Molitev s potovanja na satelit

Gospod, kako lepo je biti tu zgoraj! Pogled se izgublja v neskončnih prostorjih neba, presejanega z zvezdami, in Zemlja se zdi tako majhna, da prebuja nežnost.

Tiho pisanje neba mi govori o Tebi in v tej samoti polni miru, se čutim zavitega v mračno, oživljajoče naročje Tvoje ljubezni.
Tudi jaz bi Ti rad rekel, kot Ti je nekega dne Peter: “Naredimo tri šotore!” Rad bi ostal s Teboj, na tej novi gori Tabor, razpeti med zemljo in nebom, in gledal stvari do konca, na poslednjem obzorju, ki resnici vsake izmed njih daje smisel. Daj, da bi se vedno znal spominjati Tebe, domovine, v katero sem usmerjen, kjer se zdi vse tisto, kar je človeško, tako majhno, pa vendar naznanja veličino objema Tvoje ljubezni!

Daj, da se bom, spominjajoč Tebe in tega brezkončnega neba, znal spominjati tudi tolikih ljubljenih obrazov in toliko drugih, brezbrižnih ali neznanih, da bi razumel, da Ti ni nihče tuj in da je v tej večni Ljubezni neskončna vrednost vsakega človeka.

Toda Ti želiš, da grem spet dol proti velikemu, majhnemu svetu, kjer si razpel svoj in moj šotor; želiš, da živim v vasi in delim življenje v občestvu. Da, daješ mi okušati lepoto neba, toda želiš, da sem zvest zemlji. Srečanje s Teboj prebuja v srcu nujnost srečanja z ljudmi, mojimi sopotniki.

Spuščam se torej s Teboj proti zemlji, medtem, ko vidim, kako daljni obrisi, postajajo natančne podobe, risbe in geometrije vsakdanjega življenja. Povsod se dvigujejo antene in zvoniki . Ko prihajam od daleč, se mi zdi, da jih gledam z novo simpatijo; kot da bi me luč Tvojih oči usposobila za to, da v vsem prepoznam pečat Tvoje ljubezni. Gospod, daj, da se bodo antene in zvoniki znali pogovarjati med seboj. Pomagaj svoji Cerkvi, da bo ljudstvo dialoga, sposobno govoriti in uresničevati komunikacijo znotraj sebe in z vsemi. Daj, da bomo znali vzgajati sebe in druge za svobodno in osvobajajočo uporabo medijev , da bi v njih preroško prepoznavali in vrednotili rob Tvojega plašča Tvojega Sina , ki je za nas postal človek. Zato nam daj ljudi, ki bodo sposobni v svojem življenju združiti anteno in zvonik, ki bodo zvesti sedanjemu svetu in obljubljeni domovini, sposobni uskladiti ti dve zvestobi s profesionalnostjo in z ljubeznijo.