“Gospod, nauči nas moliti!” – 1. del

»Gospod, nauči nas moliti…«
POT KRSCANSTVA
Kako je Jezus molil??? Predano. Na nekaj mestih v Svetem pismu imamo poročila, kako se Jezus muči v molitvi in muči z molitvijo, kako je to težka naloga, težka stvar. Molitev ni nekaj enostavnega bratje in sestre, to verjetno osebno veste. Jezus se poti s krvavim potom v molitvi. Zato ker molitev človeka prežema od znotraj. V njem krši njegove odločitve, njegove poti in ustvarja v nas nekaj, česar mi v tem trenutku ne želimo. Molitev ni izpolnitev naših želja, temveč prisluškovanje Bogu, da se preko nas izpolni, zato molitev včasih boli, zato se je težko spustiti v avanturo molitve. Če molimo vemo, da Bog na poseben način deluje in od nas nekaj zahteva.  Jezus je molil, Gospod naj me zaobide ta kelih, vendar tvoja volja naj bo, ne moja. To je tisto, kar bi mi morali vsaditi v svoje srce. Gospod jaz molim, vendar ne usliši Gospod prosim te moje molitve, temveč svojo molitev usliši v mojem srcu. Tvoja volja Gospod naj se uresniči, kakor izgovarjamo v molitvi očenaša, ne moja volja. Zato Jezus najverjetneje obrača pozornost in pravi ne blebetajte z jezikom kakor pogani. Ni važno število besed. Ni važna niti dolžina molitve. Ni važno zaporedno naštevanje. Važno je prisluhniti v molitvi svojemu Bogu.

Moja molitev v letošnjem postu: Nositi svoj vsakdanji križ s Kristusom !!!
Kristus, Odrešenik, pravi: »če hoče kdo hoditi za menoj, naj se odpove sebi, vzame svoj križ in hodi za menoj« (Mr 8,34).
»Gospodov križ nas ne zlomi, ampak nas vzravna, če ga nosimo v veri. Vera zemeljskih stvari samih po sebi ne spremeni. Trpljenje ostaja boleče, a vera mu daje globlji smisel, ki nas poziva, da se upodobimo po Gospodu. Tudi Jezus je poznal strah pred trpljenjem. Krvavi pot v Getsemani priča, v kolikšni meri je on sam trpel. To pričuje tudi njegova prošnja: ‘Moj Oče, če je mogoče, naj gre ta kelih mimo mene’ (Mt 26,39). Vendar je Jezus trpel v popolni predanosti Očetovi volji. Tako je mogel tudi moliti: ‘Vendar ne moja, ampak tvoja volja naj se zgodi’« (Lk 22,42).
sl2

 

V
Kristusovem
križu more vse
postati
blagoslov in milost.
 
mati Julija              

 

 

Molimo te, Kristus in te hvalimo!
Ker si s svojim križem svet odrešil!